20/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

Opplevelser i kø søndag 30. mai 2010!
Tradisjonen tro er de 3 museene på Bygdøynes i full beredskap for sommersongen allerede i slutten av mai. Denne søndagen vil det skje en rekke aktiviteter både inne og utenfor Frammuseet, Norsk Maritimt Museum og Kon-Tiki Museet Mer detaljert om dagens program under plakaten nedenfor:
Klikk på plakaten og bildenene!

Ra II 1970 - 2010

Nyåpnet utstilling om Thor Heyerdahls globale miljøengasjement må du få med deg denne dagen!
Mer om utstillingen Ra II 1970 - 2010
Fet 60 talls musikk på Kon-Tiki Museet

Peter Berry & The Shake Set, Norges beste merseyband, spiller (bildet til venstre) utenfor Kon-Tiki Museet (Bildet til venstre) og Svenske The Archer spiller inne!

Lytt til Peter Berrry & The Shake Set!

Mer om The Archers


Anmeldelser Videosnutt 1. Videosnutt 2Kokkene Erling og Tom-Victor kommer!
 
Flavours er Norges ledene kokkekollektiv og hovedleverandør av mat til Kon-Tiki Museet. Mest profilerte av dem er Erling Stenersen Sundal ("Smaken av Norge"-TV2) og Tom-Victor Gausdal ("Masterchef-TV3")

Fra kl. 12.00-13.00 står både Erling Stenersen Sundal (bildet til venstre og Tom-Victor Gausdal (lille bildet) bak grillen. Gjett om det skal smake!

Nydelig fisk og skalldyr på grill til unorske priser!

Det blir mye godt fra havet på grillen utenfor museet fra 12.00 og utover.. Du får en lunch-tallerken til kun kr 50,- Godt sponset av Kon-Tiki Restauranten på Gardermoen. Drevet av SSP. (Select Service Partner)
.
Opplev Geir Børresen og Hvalhaien Tom!

Multikunstner Geir Børresen forteller et illustrert eventyr basert på boka Hvalhaien Tom..

KL: 13.00 i museets auditorium.


Hvalhaien Tom til venstre er museets maskot og han dukker også opp!

Kurt kommer!
Ove Heiborg på bildet til venstre er en viktig drivkraft bak Qvisten Animation. Qvisten står blant annet bak kjente animasjonsfilmer som Kaptein Sabeltann, Kurt blir Grusom, Pelle Poltibil og Knerten. Lær mer om animasjon av Ove og folk fra Qvisten 30. mai på Kon-Tiki Museet. Aktiviteter for de aller minste blir det også.


Ove er redd for at Kurt skal bli grusom igjen, derfor synes han det var en god ide at Kurt kommer til Kon-Tiki Museet denne søndagen. Her kan han roe seg litt ned sammen med museets maskot "Hvalhaien Tom".

Her ser du Hvalhaien Tom som viser Kurt litt rundt på museet før søndagen. Du kan møte begge 2 inne på museet.
NY NORSK TV-SERIE:
THOR DENNE LILLE OPPDAGEREN”/” THOR THE YOUNG EXPLORER- Mer info på søndag på Kon-Tiki Museet!”

EN ANIMERT TV-SERIE SOM LÆRER BARN OM GEOGRAFI, HISTORIE, ARKEOLOGI, MYSTIKK OG MYSTERIER BASERT PÅ EN UNG THOR HEYERDAHL SOM HOVEDPERSON.
Et spennende samarbeid mellom Kon-Tiki Museet og Qvisten Animasjon.
”Thor den lille oppdageren” er basert på den virkelige Thor Heyerdahl, men her i en alder av 8 år. En nysgjerrig smart liten gutt på jakt etter å løse utfordringer og mysterier på sine reiser og eventyr over hele verden. Land og steder han besøker er virkelig og faktabasert gjerne knyttet til byggverk, artefakter og Thor Heyerdahls virkelige liv.
Handling og episodene er fiksjon, men også disse gjerne knytte opp mot en myte eller et mysterium.

Qvisten som produksjonsselskap ser en fantastisk mulighet i dette samarbeidet med Kon-Tiki museet. Vi ønsker sammen å kunne skape og produsere et univers, basert på Thor Heyerdahl karakteren og hans fargerike verden, som vi tror kommer til å fenge både barn og voksne. Det kommer til å være en TV-serie hvor vi vektlegger godt innhold i form av læring og underholdning og hvor vi ønsker og oppfordre barn til spennende aktiviteter som arkeologi, zoologi, geografi.
Vi ønsker å vise Thor Heyerdahl på en leken og lærerik måte for en ny generasjon. Samtidig som vi vil videreføre og ivareta den virkelige historien rundt denne utrolige mannen”.
Sier produsent på Qvisten Animation, Ove Heiborg

Knallbra og for ikke bare for de minste!
Endelig- dette er et prosjekt som det virkelig spruter oppdagelse og eventyr av. Samtidig så er det både lærerikt både når det gjelder historie, geografi og samfunnskap knyttet opp til hendelser som Thor Heyerdahl selv var opptatt av. Og kanskje er det slik at dette kan være noe som ikke bare de minste blir opptatt av, men som hele familien kan se sammen og glede seg over! Vi ser virkelig frem til å arbeide videre med dette”.
Sier markedssjef på Kon-Tiki museet Halfdan Tangen jr


Fine bilder på web av deg og din favorittmaskot- helt gratis
Qvisten har med en egen fotograf som kan ta bilde av deg og dine sammen med Kurt, Hvalhaien Tom eller huladanseren Waikiki. Bildene legges på web og etter noen dager kan du laste dem ned- helt gratis fra nettet!

Konkurranser for barn og ungdom sammen med TV2!
Hvem vinner Tv2 Skole og Kon-Tiki Museets konkurranse Challenge 2010?
Det har kommet inn en rekke bidrag i konkurransen om å lage en nyhetesak fra ditt distrikt. Ungdommer fra store deler av landet har deltatt. Premier på kr 10.000 samt å være med på lage en nyhetessak med TV2 nyhetene. Vinneren blir utlyst 30 mai.

Kl. 13.00: Lanserer Alex Rosèn ny konkurranse for barn og ungdom!

Reis i kjølvannet til Thor Heyerdahl til Sør-Amerika og Påskeøya!
Det danske reiseselskapet ALBATROS vil satse i Norge. Representanter fra dem er å finne på Kon-Tiki Museet denne dagen. Klikk på bildet nedefor å se bilder fra en av de nye turene til Påskeøya og Syd-Amerika!
AktivIoslo er her!

Nettstedet www.aktivioslo vil som tidligere år være tilstede med morsomheter og aktiviteter.

Hula dans!

Waikiki kan du møte på Kon-Tiki Museet . Kankje du kan lære noen hula hula dansetrinn av henne også
Bygdøynesdagen er dagen da de 3 museene på Bygdøynes arrengerer ute og inneaktiviteter for store og små. Nedenfor kan du se mer om hva som skjer på Norsk Maritimt Museum og Frammuseet denne dagen
Maritime opplevelser i kø på Norsk Maritimt Museum!

Norsk Maritimt Museum byr på blant annet åpning av et helt nytt båtbyggerprosjekt, muligheter til å ta "ro-knappen" og piratjakt, radiostyrte båter og mer inn i museet. Klikk på bildet til venstre og les mer
Frammuseet tilbyr:

GRATIS OMVISNINGER KL. 12.30 OG 14.30

KONTINUERLIG VISNING AV DEN NYRESTAURERTE SYDPOLSFILMEN FRA AMUNDSENS EKSPEDISJON TIL ANTARKTIS 1910-12

SPESIALPRIS PÅ DVD I BUTIKKEN

Transport til Kon-Tiki Museet og Bygdøynes

Ta Bygdøyfergen til Bygdøynes 30 mai. For fergetider klikk på bildet!
- eller buss nr 30 , hvert 10 minutt fra sentrum.

Om du kommer med egen bil er det gode parkeringsmuligheter oghar vi et tips vi vil dele med deg så sparer du penger. Les mer her

VELKOMMEN TIL KON-TIKI MUSEET OG BYGDØYNES OG HA EN FIN DAG!!
Åpningstider Kon-Tiki Museet 30 mai: 10.00 - 17.00