24/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish


city Svetlogorsk
Thor Heyerdahl hedres med fire frimerker
PRESSEMDLING FRA POSTEN NORGE 23.04. 2014

Posten hedrer Thor Heyerdahl med å gi ut fire frimerker i forbindelse med at det i 2014 er hundre år siden arkeologen, forfatteren og oppdageren ble født.

– Thor Heyerdahl er en av de mest kjente nordmenn gjennom tidene, og hans reiser med Kon-Tiki, Ra, RA II og Tigris skapte forbløffelse og interesserte en hel verden. Vi er glade over å kunne gi ut frimerker for å markere hans hundreårsdag, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Der var i 1947 Thor Heyerdahl ble verdenskjent med sin 101 døgn lange seilas over Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki. Boken han skrev etter ekspedisjonen kom ut i millionopplag på 71 språk, og filmen som ble laget vant Oscar i 1951.

Dette var starten på en lang og eventyrlig karriere som har bidratt til ny kunnskap om urfolks vandringer. Thor Heyerdahls bidro med sitt arbeid også til å øke miljøbevisstheten.

Kon-Tiki er motivet på ett av de fire frimerkene som nå gis ut. Ra II vises på et annet, og også et portrett av Thor Heyerdahl og en statue (moai) fra Påskeøya er å finne på frimerkene.

– Kon-Tiki Museet noterer med stolthet at Posten velger å gi ut en frimerkeserie med portrett av Thor Heyerdahl og med motiv fra hans eventyrlige ekspedisjoner i forbindelse med 100-årsjubileet. Både Postens og Thor Heyerdahls arbeid handler om kontakt mellom mennesker i et globalt perspektiv. Postens valg av motiv treffer derfor meget godt, uttaler direktør Maja Bauge ved Kon-Tiki Museet.

Frimerkene har en valør på 10 kroner (A-post innenlands), og er i salg fra mandag 28. april. Eget postkontor på Kon-Tiki Museet mandag 28 april fra 12.00 - 17.00!!!

Thor Heyerdahl 100 års meny konkurranse

I år er feires Thor Heyerdahl med nye utstillinger på Kon-Tiki Museet og vandreutstilling som akkurat nå

er på hurtigruten MS Trollfjord frem til 24 april. Kon-Tiki Museet i

samarbeid med kokkeskribent Andreas Viestad har gleden av å slippe den kulinariske fantasien løs hos

store og små. Vi ønsker at du skal være med å lage selve bursdagsmenyen til 100 års dagen til

Thor Heyerdahl 6 oktober. Og de som vinner - ja de får selvsagt en eventyrlig premie. Se video nedenfor

og mer om Thor Heyerdahl 100 år menykonkurranseSe flere bilder fra Kon-Tiki utstilllingen her


Restaurering av Kon-Tiki flåten i 2013.
I 2013 ble den originale Kon-Tiki flåten restaurert. Blant annet 6000 meter med tau ble skiftet ut. Sønnesønn av Thor Heyerdahl, Olav Heyerdahl ledet arbeidet. Kon-Tiki Museet fikk støtte til prosjektet av Sparebankstiftelsen DNB.
Nedenfor kan du se 2 filmer uten kommentarer på hvordan arbeidet med restaureringen foregikk. Den første filmen (Film 1.) er 8 minutter og den neste (Film 2) er 6 minutter.

Film 1.Kon-Tiki restoration

Film 2 Kon-Tiki restoration.
Se den originale Kon-Tiki filmen hver dag kl. 12.00


I 1951 vant Thor Heyerdahl med filmen Kon-Tiki Oscar for beste dokumentar Dette var avgjørende for hans videre karriere. På Kon-Tiki Museet vises filmen hver dag kl. 12.00 i museets Amerikansk versjon, varighet 67 minutter. Filmen er inkludert i inngangsbilletten!
Les kritikken fra Adressavisa. Terningskast 5!
Klikk på bildet og se en scene fra filmen. Etter behov settes filmen opp flere ganger samme dag!

Filmen er til salgs i butikken.
Hva har skjedd tidligere på Kon-Tiki Museet - klikk her