17/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

Palace Hotel, 27.06.2011. Fra venstre, Carl Christian Raake (Stillfotografi + bakomfilm, DVD materiale mm.), Synnøve MacLoid (Journalist bakomfilm mm), Fredric H. Mar (Produksjonsleder),Erik Hesselberg” (Odd Magnus Williamson ) Aage Aaberge (Produsent)


Betraktninger rundt "Kon-Tiki filmen"og intervju med skuespillere
Palace Hotel, Sliema, Malta, mandag 27.06.2011
Tekst og foto; Halfdan Tangen jr, Kon-Tiki Museet


Stor dag for "Kon-Tiki filmen"
Valletta, Malta 25. 06 2011


28. april 1947 legger Kon-Tiki med Thor Heyerdahl og hans mannskap ut på ferd over Stillehavet. 25. juni 2011 skjer det samme på settet på Malta. Stor avskjedsfest og balsaflåten Kon-Tiki taues fra land. Se bilder nedenfor. 500 statister, helikopterfilming og stemningen er høy. Dette blir bra sier både skuespillere, regissører og produsent.
Tekst og foto: Halfdan Tangen jr, Kon-Tiki Museet

Produsent Aage Aaberge (Til høyre nedenfor) er meget tilfreds med den store dagen.

Klikk på bildet over å se unike bilder av skuespillerne som forbereder seg til neste sett.


Ny "Kon-Tiki film" siste nytt fra Malta (24.06.2011)

På Malta foregår nå opptak til den nye "Kon-Tiki filmen". Med en stab på 60 mennesker er det lange dager i solen for skuespillere , regissører og crew. Kon-Tiki flåten er kommet på vannet i Valletta, Malta. Lørdag 25 juni er den store dagen da skal avskjeden for Kon-Tiki i 1947 igjen settes på film. 500 statister er med og presse fra Norge og utland er invitert. Dette er en av de mest omfattende innspillingsdagene og mer bilder og fakta kommer i løpet av dagen.

Foto: Halfdan Tangen jr /Kon-Tiki Museet

Til venstre "Bengt Danielson", eneste svensken ombrd på Kon-Tiki og eneste svensken som er med blant mannskapet i den nye filmen. Regissørene er klare for neste take.
"Erik Hesselberg" og "Thor Heyerdahl" var gamle venner fra Larvik. Her ser det ut til at skuespillerne også kommer godt overens
"Torstein Raaby" "Herman Watzinger"
Under 2 verdenskrig var både Torstein Raaby og Herman Watzinger aktive motstandsmenn sammen med Knut Haugland. For dem var en tur over Stillehavet i 1947 også en god avveksling. Skuespillerne i den nye filmen ser ut til å fylle rollene godt.
Mannskapet fikk uvurderlig hjelp fra marinen i Callao, Peru da de bygde Kon-Tiki i 1947. Her er tydelig en offiser i interresant samtale med "Knut Haugland" i pausen fra settet.

Kon-Tiki Oscar 1951 - 2011

Utstillingen "Kon-Tiki Oscar 1951 - 2011" som nå er å se på Kon-Tiki Museet handler om hvor viktig det var for Thor Heyerdahl å vinne Oscar i 1951 for beste dokumentar. Utstillingen har også et fremtidsperspektiv i seg og vil vil følge utviklingen iog tilblivelsen av den nye "Kon-Tiki" filmen..Kon-Tiki reklamefilm konkurranse 2011

Er du interessert i film, ikke eldre enn 20 år og vil delta i konkurranse om å lage en reklamefilm om ny "Kon-Tiki" film.