17/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

Pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon AS  fredag 30. mars 2012:

BLI MED KON-TIKI PÅ SEILAS LANGS KYSTEN!

24. august er det norgespremiere på storfilmen Kon-Tiki. I forbindelse med filmpremieren inviteres publikum til å bli med på en unik seilas langs kysten med flåten som både har krysset Stillehavet og spilt hovedrollen i Kon-Tiki-filmen. Flåten kan også besøkes underveis, når den ligger i havn.

- De som blir med på denne ferden får en unik opplevelse og en liten smak av det eventyret Thor Heyerdahl og mannskapet hans la ut på med Kon-Tiki ferden i 1947! sier prosjektleder Torgeir Sæverud Higraff. Han har selv seilt flåten over Stillehavet i Thor Heyerdahls farvann i 2006 (Tangaroa-ekspedisjonen) og lover en opplevelse for livet for dem som blir med: - Planen er å leve mest mulig som gutta på Kon-Tiki mens vi seiler en vakker kyststrekning som ikke trafikkeres av Hurtigruta.

Kon-Tiki-seilasen 2012 er initiert av flåtens eiere og sponsorer i Larvik. I tillegg til Thor Heyerdahls fødeby blir 25 havner langs sør-østkysten og rundt Oslofjorden besøkt. Første etappe starter under trebåtfestivalen i Risør 5. august. Før gallapremieren på filmen seiler flåten fra Bygdøy til Operaen i Bjørvika 23. august. I premierehelga vil flåten blant annet legge til ved Kon-Tiki-museet på Bygdøy med opplegg for publikum. Etter premieren, mens filmen går på kinoer over hele landet er flåten i Sandvika, Drammen, Moss, Borre, Tønsberg og Fredrikstad. 
- Flåten kan besøkes av små og store mens den ligger i havn, og man trenger ikke være seiler for å være mannskap på en etappe. Men vi har kun plass til 10 deltakere på hver strekning så her regner vi med at det fort kan bli fullt, sier Higraff, som i tillegg til mannskap søker skippere til de ulike etappene. Vertskapskommunene og Forbundet Kysten bistår med tauing og kjentfolk.

- Man kan også leie hele flåten med skipper et sted underveis, alt fra to timer til to døgn, privat eller for sin bedrift, sier Anette Maltun Koefoed som representerer en av hovedsponsorene. Reisebyrået Berg-Hansen bistår prosjektet med bookingen. – Du kan få en komplett konferanse-pakke med seiltur, mat og foredrag på flåten.

Om filmen
Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene da Thor Heyerdahl i 1947 la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet for å bevise sin teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde Heyerdahl vannskrekk og kunne ikke svømme. Han var villig til å ofre alt for å få rett.
I hovedrollen som Thor Heyerdahl finner vi Pål Sverre Hagen, mens Agnes Kittelsen spiller hans første kone, Liv. Mannskapet på Kon-Tiki spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, og Gustaf Skarsgård.

Kon-Tiki er barndomsvennene og regissørparet Joachim Rønning og Espen Sandbergs tredje spillefilm. Regissørduoen fikk sitt store gjennombrudd med braksuksessen Max Manus, som med 1,2 millioner nordmenn på kino ble en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Manus til filmen er skrevet at Petter Skavlan.
Kon-Tiki er produsert av Nordisk Film Production ved Aage Aaberge og Recorded Picture Company ved Jeremy Thomas.

Nordisk Film Distribusjon distribuerer Kon-Tiki på norske kinoer. Filmen får ordinær kinopremiere 24. august.
Mer informasjon/bilder og kontakt:
Følg Kon-Tiki-seilasen: www.facebook.com/kontikiseilasen og www.kon-tiki.no/seilasen.
For booking: www.berg-hansen.no
For andre spørsmål, kontakt prosjektleder Torgeir S. Higraff, tlf 95762935, e-post: torgeir@tangaroa.no

Mer om Kon-Tiki filmen: www.kon-tikifilmen.no og www.facebook.com/kontikifilmen
Pressebilder kan lastes ned fra http://media.filmweb.no
For mer informasjon og intervjuer vedr filmen, kontakt Anne Berentsen, Kulturmeglerne, tlf 99524438,
e-post: anne.berentsen@kulturmeglerne.no eller Siw Skjervold, Nordisk Film Distribusjon,
e-post:  Siw.Skjervold@nordiskfilm.com

KON-TIKI-SEILASEN 2012
SEILERUTE – NB! EDRINGER KAN KOMME!
Flåten er med på trebåtfestivalen i Risør fra 2/8 til 5/8.
Etappe 1 Risør - Portør 5/8
Etappe 2 Portør - Kragerø 6/8
Etappe 3 Kragerø - Jomfruland 7/8
Etappe 4 Jomfruland - Langesund 8/8
Etappe 5 Langesund - Nevlunghavn 9/8
Etappe 6 Nevlunghavn - Larvik 11/8
Etappe 7 Larvik - Sandefjord 12/8
Etappe 8 Sandefjord - Verdens Ende 13/8
Etappe 9 Verdens Ende - Tønsberg 14/8
Etappe 10 Tønsberg - Åsgårdstrand 15/8
Etappe 11 Åsgårdstrand - Horten 16/8
Etappe 12 Horten - Holmestrand 17/8
Etappe 13 Holmestrand - Tofte 18/8
Etappe 14 Tofte - Drøbak 19/8
Etappe 15 Drøbak - Slemmestad 20/8
Etappe 16 Slemmestad - Middagsbukta 21/8
Etappe 17 Middagsbukta - Bygdøy 22/8
Etappe 18 Bygdøy - Festpremiere på Operaen 23/8

Flåten taues fra havn til havn:
Bygdøy 26/8
Aker Brygge 27/8 – 2/9
Sandvika 3/9 – 7/9
Drammen 8/9 – 10/9
Moss 11/9
Borre 12/9
Tønsberg 13/9 – 15/9
Fredrikstad 16/9 –"Pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon AS og Den norske filmfestivalen, mandag 13. februar 2012:

Kon-Tiki åpner Den norske filmfestivalen


Den nye norske storfilmen Kon-Tiki åpner Den 40. norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 18. august. Nyheten ble kunngjort i forbindelse med Scandinavian Locations mottakelse ved de nordiske ambassadene i Berlin i dag. Kon-Tiki er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg, duoen bak suksessfilmen Max Manus.


I nærvær av filmprodusenter fra hele verden, kunne filmens produsent Aage Aaberge, festivalsjef Gunnar Johan Løvvik og programsjef Tonje Hardersen fortelle at filmen får sin verdenspremiere i tilknytning til åpningen av årets jubileumsfestival i Haugesund.

Et helt nytt bilde fra filmen offentliggjøres i dag. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS.

Bildet kan lastes ned fra http://media.filmweb.no/.

- Vi er strålende fornøyd med å kunne åpne Den norske filmfestivalen med Kon-Tiki, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik. - Sjelden har det vært knyttet større forventninger til noen norsk film, og vi er sikre på at Joachim Rønning og Espen Sandberg vil innfri disse i fullt monn, sier festivalsjefen, og lover høy Kon-Tiki-faktor i Haugesund i forbindelse med verdenspremieren.


- Vi har lagt bak oss 60 dager opptak i seks forskjellige land over en periode på 3 1/2 måned og ser nå fram til å vise resultatet for det norske kinopublikummet. Dette er en norsk film av et format man aldri har sett før, basert på en sann historie som overgår all fri fantasi, sier produsent Aage Aaberge.


- Kon-Tiki er en film som er skapt for det store lerretet. Med sine storslagne bilder i kombinasjon med et tett kammerspill og ikke minst en utrolig historie, gir den publikum en spektakulær kinoopplevelse, sier programsjef Tonje Hardersen.


Barndomsvennene Joachim Rønning og Espen Sandberg gikk sammen på filmskolen i Stockholm fra 1992 til 1994. Etter å ha oppnådd suksess innen reklamefilm, spillefilm-debuterte de i 2006 med westernkomedien Bandidas, som ble spilt inn i Mexico med Penélope Cruz og Salma Hayek i hovedrollene. Deres andre film, Max Manus, ble sett av mer enn en million nordmenn på kino; det beste besøkstallet noen norsk film har hatt siden Flåklypa Grand Prix. Kon-Tiki er regissørduoens tredje film.


- Det er en stor ære at Kon-Tiki er valgt som åpningsfilm i Haugesund. Dette blir startskuddet, sier regissør Joachim Rønning.


- Etter tre år med hardt arbeid, er vi glade for at Kon-Tiki endelig skal møte publikum. Haugesund er en viktig arena for skandinavisk film, sier regissør Espen Sandberg.


I hovedrollen som Thor Heyerdahl finner vi Pål Sverre Hagen, mens Agnes Kittelsen spiller hans første kone, Liv. Mannskapet på Kon-Tiki spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, og Gustaf Skarsgård.


Kon-Tiki

Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene da Thor Heyerdahl i 1947 la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet for å bevise sin teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika. Teorien var revolusjonerende og stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde Heyerdahl vannskrekk og kunne ikke svømme. Han var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Manus til filmen er skrevet at Petter Skavlan.


Kon-Tiki er produsert av Nordisk Film Production ved Aage Aaberge og Recorded Picture Company ved Jeremy Thomas.


Nordisk Film Distribusjon distribuerer Kon-Tiki på norske kinoer. Filmen får ordinær kinopremiere 24. august.


Kontaktpersoner:

Festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik på mobil 90 16 63 73 eller e-post: gjl@filmfestivalen.no
Programsjef Tonje Hardersen, tlf 22 47 46 24, mobil: 92 83 05 59, e-post: tonje@kino.no
Produsent for Kon-Tiki Aage Aaberge, mobil: 92026529, e-post: aage@neofilm.no
Presseansvarlig Nina M. Bræin, mobil: 95 15 09 12, e-post: nina@kino.no
Pressekontakt for Kon-Tiki Siw Skjervold, Nordisk Film Distribusjon, mobil: 95 83 05 70, e-post: siw.skjervold@nordiskfilm.com og
Anne Berentsen, Kulturmeglerne, mobil: 99 52 44 38, e-post: anne.berentsen@kulturmeglerne.no


Bilder og mer informasjon om filmen er tilgjengelig på: http://media.filmweb.no/


Informasjon om Den norske filmfestivalen finner du på www.filmfestivalen.no


distribuert Stieg Larssons Millennium trilogi og vært involvert i store nordiske produksjoner som bl.a Max Manus, Snabba Cash, Antichrist og Hodejegerne.

Kon-Tiki får premiere 24. august 2012 og produseres med støtte fra Norsk Filminstitutt, Eurimages, Nordisk Film og TV Fond, Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitutt og Film3. HanWay Films v/ Jeremy Thomas er ansvarlig for internasjonalt salg.

Kon-Tiki distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.