24/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish
Kon-Tiki åpner Den norske filmfestivalen Pressemelding 13.02.2012 "


Kon-Tiki" - kinofilm fra 24. august 2012

Filmen

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis – og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru – og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid.Se bilder fra filmen.

Se bilder fra pressekonferansen på Kon-Tiki Museet

Se Kon-Tiki Museets egne bilder fra opptak av filmen på Malta
Boken om Kon-Tiki er oversatt til 70 språk og det anslås at den har solgt over 50 millioner eksemplarer. Dokumentarfilmen om ekspedisjonen fikk Oscar i 1951 og Thor Heyerdahl selv ble den mest kjente nordmann i moderne tid.

Se originalfilmen på Kon-Tiki Museet.
Den originale Kon-Tiki filmen vises hver dag kl. 12.00 på Kon-Tiki Museet i 2012

Thor Heyerdahl - Kon-Tiki and the Value of an Oscar
Kon-Tiki Museet tilbyr nå et kort foredrag på etterspørsel om Thor Heyerdahl, hans viktigste ekspedisjoner, med hovedvekt på Kon-Tiki ekspedisjonen og ikke minst hvor hvor viktig denne Oscaren ble for hans videre karriere. Foredraget inkuderer siste nytt om den nye "Kon-Tiki " filmen. Foredraget har vært kjørt i en rekke land og byer i Norge.. Mer om foredraget som også tilbys iforbindelse med event på Kon-Tiki Museet


Bilder, intervjuer og betraktninger rundt "Kon-Tiki filmen"og intervju med skuespillere
Palace Hotel, Sliema, Malta, mandag 24-27.06.2011
Tekst og foto; Halfdan Tangen jr, Kon-Tiki Museet