24/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

Kon-Tiki er en av de største filmsatsningene i Norge noensinne. Opptakene er gjort på seks ulike land med Maldivene som siste stopp. Filmen er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg. Kon-Tiki hadde kinopremiere 24. august 2012 og er i slutten av november 2012 sett av bort imot 900 000.

Filmen er solgt til 50 land. land, distributør og langseringsdato nedenfo.r I enkelte land kun TV og DVD.
(TBC = To be confirmed)

NORTH AMERICA
USA The Weinstein Company TBC
Canada The Weinstein Company TBC

MAIN EUROPE

UK/Eire The Weinstein Company TBC
Germany DCM 1st Mar '13
Spain A Contrecorriente TBC
France TBC TBC
Italy The Weinstein Company TBC

EUROPE

Austria DCM 1st Mar '13
Belgium Imagine TBC
Bulgaria TBC TBC
Baltic States Luxor TBC
CIS Luxor 28th Feb '13
Czech Republic Bonton TBC
Ex - Yugoslavia Discovery TBC
Denmark Nordisk TBC
Finland Nordisk TBC
Greece TBC TBC
Hungary Pro Rom TBC
Iceland Nordisk TBC
Netherlands Imagine TBC
Norway Nordisk 26th Aug '12
Poland Gutek May/June '13
Portugal TBC TBC
Romania TBC TBC
Sweden Nordisk TBC
Switzerland TBC TBC
Turkey Associated Euromedia TBC

ASIA

China TBC TBC
Hong Kong TBC TBC
India TBC TBC
Indonesia TBC TBC
Japan Broadmedia TBC
Malaysia TBC TBC
Philippines TBC TBC
South Korea TBC TBC
Singapore TBC TBC
Taiwan Catchplay TBC
Thailand TBC TBC

OTHER

Australia Transmission 11th Apr '13
New Zealand Transmission TBC
Israel TBC TBC
Middle East Front Row TBC
South Africa TBC TBC
Mexico Gussi TBC
Ny trailer lagt ut 10. juli 2012


Filmen

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis – og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru – og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid.

Boken om Kon-Tiki er oversatt til 70 språk og det anslås at den har solgt nær 100 millioner eksemplarer. Dokumentarfilmen om ekspedisjonen fikk Oscar i 1951 og Thor Heyerdahl selv ble den mest kjente nordmann i moderne tid.
Den originale Kon-Tiki flåten er å se på Kon-Tiki Museet og den originale Kon-Tiki filmen vant Oscar for beste dokumentar vises i museets kino hver dag kl. 12.00. Nå er også deler av Thor Heyerdahl`s loggbok tilgjengelig.Odd-Magnus Williamson, Pål Sverre Valheim Hagen, Gustaf Skarsgård, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen og Jakob Oftebro fra KON-TIKIRollene
Thor Heyerdahl spilles av Pål Sverre Hagen (Jeg reiser alene - 2011, Jernanger - 2009, Max Manus - 2008, deUSYNLIGE - 2008). Thors nestkommanderende Herman Watzinger spilles av Anders Baasmo Christiansen (Vegas - 2009, Nord 2009, Arn – Tempelridderen - 2008, Buddy – 2003, DAG – 2011 (TV) og Koselig med peis – 2011 (TV). Navigatør Erik Hesselberg spilles av Odd-Magnus Williamson (Hjelp, vi er i filmbransjen! - 2011, En helt vanlig dag på jobben - 2010, Reprise – 2006, Tina & Bettina 2012). I rollen som radiotelegrafist Knut Haugland finner vi Tobias Santelmann (Stikk- 2011 (TV), Varg Veum – Skriften på veggen - 2010, Hvaler sesong 2 - 2010 (TV) og Flukt 2012). Radiotelegrafist Torstein Raaby skal spilles av Jakob Oftebro (Erobreren - 2011 (TV), Varg Veum – Svarte Får - 2011, Max Manus - 2008, Bare Bea - 2004) og Gustaf Skarsgård (The Way Back - 2010, Patrik 1,5 - 2008, Ondskan - 2003, Den Osynlige - 2002) blir å se i rollen som fotografen om bord, den svenske etnografen Bengt Danielsson. Thor Heyerdahls første kone Liv spilles av Agnes Kittelsen (Dag - 2011 (TV), Sykt lykkelig – 2010, Max Manus – 2008, Halvbroren – 2012 (TV)).

Regissørene
Kon-Tiki er barndomsvennene og regissørparet Espen Sandberg og Joachim Rønnings tredje spillefilm. Regissørduoen har i en årrekke vært profilerte innen reklamefilm. De fikk sitt store gjennombrudd med braksuksessen Max Manus, som med 1,2 millioner nordmenn på kino ble en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Deres første spillefilm, den engelskspråklige Bandidas ble sluppet på verdensmarkedet i 2006 med stjerner som Penelope Cruz og Salma Hayek, og med den legendariske franske regissøren Luc Besson som manusforfatter og produsent.


Produsentene
Aage Aaberge fra Nordisk Film Production er ansvarlig produsent for filmen. Aaberge har produsert/co-produsert mer enn 20 filmer i løpet de siste 25 årene, er en av veteranene innen norsk filmproduksjon, og har også internasjonal erfaring. Aaberge produserer Kon-Tiki sammen med Jeremy Thomas fra Recorded Picture Company, en av Europas mest fremstående produsenter. Thomas har produsert filmer som blant annet Oscar-vinneren The Last Emperor, Mery Christmas, Mr. Lawrence, Crash, og The Brave. Han har samarbeidet med regissører som David Cronenberg, Bernardo Bertolucci, Johnny Depp, Stephen Frears, Wim Wenders og Terry Gilliam. Jeremy Thomas er aktuell i disse dager med filmen "A Dangerous Method" som går på norske kinoer.

Om Nordisk Film
Nordisk Film er en del av Egmont, og er Nordens ledende utvikler, produsent og distributør av kreativt innhold innen for film, musikk og spill. Nordisk Film har de nordiske rettighetene på distribusjon av Sony PlayStation og eier kinoer i Norge og Danmark. Herunder leverer Nordisk Film produksjon- og post-produksjonsfasiliteter til en lang rekke nordiske filmselskaper. Nordisk Film har tidligere co-produsert og distribuert Stieg Larssons Millennium trilogi og vært involvert i store nordiske produksjoner som bl.a Max Manus, Snabba Cash, Antichrist og Hodejegerne.


Kon-Tiki får premiere 24. august 2012 og produseres av Nordisk Film Production AS og Recorded Picture Company Ltd. med støtte/investering fra Norsk Filminstitutt, Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitut, Eurimages, Nordisk Film og TV Fond, Malta Film Commission og i2i , Aircontactgruppen, Henrik Bergesen, Solbakken, Motion Blur , Roenbergfilm, Film3, Filmlance International AB, Film i Väst og DCM Productions GmbH. HanWay Films og Jeremy Thomas er ansvarlig for internasjonalt salg.

Kon-Tiki distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.

Thor Heyerdahl - Kon-Tiki and the Value of an Oscar
Kon-Tiki Museet tilbyr nå et kort foredrag på etterspørsel om Thor Heyerdahl, hans viktigste ekspedisjoner, med hovedvekt på Kon-Tiki ekspedisjonen og ikke minst hvor hvor viktig denne Oscaren ble for hans videre karriere. Foredraget inkuderer siste nytt om den nye "Kon-Tiki " filmen. Foredraget har vært kjørt i en rekke land og byer i Norge.. Mer om foredraget som også tilbys iforbindelse med event på Kon-Tiki Museet