21/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

Flavours As ble etablert 15. Mai 2002 og har vært en meget god samarbeidspartner med Kon-Tiki Museet de siste i 3 årene. Guttene i Flavours har solid bakgrunn i kokkeverden. Noen av kokkene har vært kjøkkensjef på Bagatelle andre på Palace grill. De har høstet medaljer i en rekke konkurranser. Høyest henger nok 2. Plass i Bocuse d´or, tre 1. plasser og to kongepokaler fra NM samt to 1. Plasser i nordisk mesterskap. I tillegg en årrekke på det Norske kokkelandslaget. Flavous lager mat uten noen form for tilsetningsstoffer og alt lages fra grunnen av, de aller beste råvarer er et selvfølge. De bruker også så mye norske råvarer som sesongene kan by på. Ønsker du det beste på matsiden, velger du Flavours.
Fra venstre: Bjørn Cameron Alexander, Odd Stian Floer, Tom Victor Gausdal og Erling Stenersen Sundal, driver Flavours og leier inn ekstra kokker ved behov.

Menyer fra Flavours


Gutta bak maten:

TOM-VICTOR GAUSDAL - f.1976
•Fagbrav som kokk 1996
Læretid ved Restaurant Statholdergaarden i Oslo, under Bent Stiansen
Arbeidspraksis ved blandt annet: Baltazar, Arcimboldo, Hotel Continental, og Palace Grill
Studieopphold ved: Falsled Kro i Danmark og Erichsens konditori i Trondheim
Årets kokk i 2003
Sølv i kokkeVM, Bocuse d´or i 2005
1.plass Global chef challange Europe 2007
2. plass i Global Chef i Dubai 2008
Medlem av Det norske kokkelandslaget 1997 - 2008
Forfatter av den prisbelønte boken "husmannskost" 2005
boken Mat & Drikke 2007 og oppfølgeren ¨MER¨ 2008

ERLING STENERSEN SUNDAL - f.1974
Fagbrev som kokk 1996
Læretid ved Bølgen og Moi på Høvikodden
Arbeidspraksis ved blandt annet: Ulstein Hotell, Bølgen og Moi, Annen Etage og Bagatelle
Utenlandsopphold ved: Michel Guerard og Dominique Toulousy i Frankrike
Norgesmester 2005
Nordiskmester 2006
Bronse i norgesmesterskapet 1999
Sølv i norgesmesterskapet 2006
Norgesmester i kokkekunst 2000
Sølv i nordisk mesterskap 2000
Medlem av Det norske kokkelandslaget 2001-04
2.plass utttak til Bocuse d´or 2006 og 2007
Medprogramleder i TV2 programmet smaken av Norge 2009

BJØRN CAMERON ALEXANDER - f.1974
Fabrev som kokk 1995
Læretid ved Hotel Continetal i Oslo
Arbeidspraksis ved blandt annet: Brasseri Hansken, Bagatelle, Anned Etage, Feinschmecker, Palace Grill
Utenlandsopphold ved: Guy Lassausaie, Au Fer Rouge i Frankrike og Hotell Macro, Polo i Singapore
Norgesmester i kokkekunst 2004
2.plass NM 2005 og 3.plass uttak til Bocuse d´or 2006
Nordisk mester i 2005
Utdannet sommelier/vinkelner 2007

ODD STIAN FLOER - f.1976
Fagbrev som kokk 1996
Læretid ved Åsgaardstrand hotell
Arbeidspraksis ved blandt annet: Restaurant Terra, Mink, Hotel Continental, Tapas og Palace Grill i Oslo
Utenlandsopphold ved: Charlie Trotters i Chicago og Pinot Blanc i Napa Valley