19/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

Kon-Tiki flåten er restaurert. Snart åpner den mest omfattende Kon-Tiki utstillingen på museet noensinne.NBC - America today - 26. April 2013 - direct from The Kon-Tiki Museum

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy


Søndag 21. April - Turist i egen by - gratis inngang med Oslo Pass

Les mer om Turist i egen by

Kl: 11.00: Med lupen på Thor Heyerdahl – barnefilm (25 min)

Kl: 11.30: Ra –ekspedisjonene – barn og ungdom (25 min)

Kl: 12.00: Kon-Tiki ekspedisjonen – eng – Oscar for beste dokumentar 1951

Kl. 13.30: Over Tidens hav – dokumentar om Kon-Tiki ekspedisjonen

Kl: 14.30: Spillefilmen Kon-Tiki – varighet 2 timer

Les mer om filmene som vises.

Endringer kan forekomme.

Museet har åpent fra 10.00 - 17.00Ekstrem opprustning på Kon-Tiki vinteren 2013.

Kon-Tiki Museet opplever en ekstrem oppmerksomhet for tiden. Bare i januar har det vært over 10.000 treff på Kon-Tiki navnet i digitale medier. Kjente magasiner som Smithsonian Magazine tilbrakte nesten en uke ved museet nylig.
Forespørsler om utstilling og foredrag i både inn- og utland har vi mer av enn noen gang tidligere. Som en konsekvens av den store interessen for Kon-Tiki ruster museet nå opp for å fortelle historien om den unike seilasen over Stillehavet i 1947 bredere og mer moderne enn tidligere. Det største løftet er restaurering av Kon-Tiki flåten.

Kon-Tiki flåten får en ansiktsløtning
Selve Kon-Tiki flåten, som er Kon-Tiki Museets kronjuvel, trenger sårt en oppgradering.
De ni balsastokkene som flåten består av og kahytten skal tas fra hverandre og settes sammen
igjen ved hjelp av 3.000 meter med nytt tauverk da det gamle tauverket er morkent og nærmest ødelagt.
Sønnesønn av Thor Heyerdahl, Olav Heyerdahl, som selv har seilt over Stillehavet i 2006 på balsaflåten
Tangaroa har ansvaret for arbeidet. Ikke bare har han laget Tangaroaflåten han har også satt sammen
flåten som ble brukt i den nye Kon-Tiki filmen.
Kon-Tiki utstillingen vil i en periode fremover fra 4. februar bli mindre tilgjengelig mens arbeidet pågår.
Men man vil kunne følge restaureringsarbeidet av den originale Kon-Tiki flåten mens det pågår.
Dette er første gang Kon-Tiki flåten blir totalrestaurert siden museet åpnet i 1950.
Dette vil være en unik opplevelse for de besøkende. Arbeidet vil pågå frem mot skoleferien i år.

En egen film vil være tilgjengelig for publikum som viser hvordan flåten opprinnelig ble laget i 1947.
Og selvsagt vises den originale Kon-Tiki filmen som vant Oscar i 1951, i museets auditorium hver dag kl. 12:00

Større og mer omfattende Kon-Tiki utstilling
Hovedutstillingen om Kon-Tiki Ekspedisjonen blir større og favnerbredere. Man vil nå kunne leve seg mer inn i hvordan de seks gutta om bord hadde det og hvilke konsekvenser denne ekspedisjonen fikk verden over. Det blir også en ny utstilling for de aller minste.

Filmhelg på Kon-Tiki Museet lørdag 15.og søndag 16. september

Kl. 11.00 og 14.00: Tangaroa ekspedisjonen - dokumentar om balsaflåte-ekspedisjonen ekspedisjonen med Olav Heyerdahl over Stillehavet i 2006, 58 min varighet, norsk.

Tangaro flåten ble også brukt i den nye filmen "Kon-Tiki" som går for fulle saler på kino om dagen.

kl 12.00: Kon-Tiki, orginalversjon , 67 min varighet , engelsk

Kon-Tiki høstferie er i uke 40

Lørdag 29. september og søndag 30. september spesialprogram. Foredrag og film. Mer info kommer.

Mandag til fredag: kl. 12.00 og 13.30 : Kon-Tiki filmen vises, engelsk

Mandag til fredag kl. 12.00: Kon-Tiki foredrag for store og små
Lørdag 6. og Søndag 7 oktober vises TV serien The Kon-Tiki Man. 5 deler totalt 5 timer. 1 del begynner kl. 11.00.  I kinoen vises den originale Kon-Tiki filmen kl. 12.00, 13.30

Kon-Tiki film helg 8. - 9. september
Kon-Tiki over tidens hav.
Denne dokumentaren forteller om Heyerdahls kamp for å få i stand Kon-Tiki ekspedisjonen, om de seks flåtefarerenes fantastiske ferd over Stillehavet. Filmen fokuserer også på den voldsomme mediainteressen som fulgte og Thor Heyerdahls lange og seige kamp for å få resultatene av ekspedisjonene anerkjent i de vitenskapelige kretser.
Produsent Aage Aaberge- nå aktuell som produsent av den nye "Kon-Tiki filmen

Regi Morten Kolstad, Varighet 52 min. Anbefalt for alle.

Kon-Tiki ekspedisjonen
I 1947 dro Thor Heyerdahl ut på sin berømte balsaflåteekspedisjon fra Peru. Med seg hadde han fem kamerater: Knut M. Haugland, Herman Watzinger, Torstein Raaby, Erik Hesselberg og Bengt Danielsson. Heyerdahl ønsket å bevise at det hadde vært mulig for folk i Sør-Amerika å nå øyene ute i Stillehavet ved hjelp av enkle farkoster.

Etter 101 døgn over åpent hav endte de opp på den idylliske Stillehavsøya Raroia. Dokumentarfilmen gikk sin seiersgang over hele verden og ble tildelt Oscar for beste dokumentar i 1951. Manus og produsent: Thor Heyerdahl, Varighet 67 min. Passer best for ungdom og voksne
.

Filmen vant Oscar for beste dokumentar i 1951 og er en klassiker. Kon-Tiki filemen har solgt mer enn 30 millioner kinobiletter og har blitt sett på tv av omlag 500 millioner mennesker. Filmen er også tilgjengelig på dvd.Kon-Tiki Museet lørdag 1. september kl. 13.00
The Kon-Tiki Man
Journalist og forfatter Ragnar Kvam jr om Thor Heyerdahl og Kon-Tiki ekspedisjonen!

Få med deg Intervjuforedraget ”The Kon-Tiki Man” – Thor Heyerdahl og Kon-Tiki ekspedisjonen med journalist og forfatter Ragnar Kvam jr, intervjuet av Halfdan Tangen jr, Kon-Tiki Museet. lørdag 1. september kl. 13.00. Før og etter foredraget vises den originale Kon-Tiki filmen (engelsk).

Ragnar Kvam jr har selv seilt i Stillehavet. Han var på seiltur i 14 år etter å ha hoppet av en kanonkarriere som journalist i Dagbladet. Da han igjen satte sine ben på land begynte han å skrive bøker. Ragnar Kvam jr har har blant annet skrevet 2 bind av den offisielle biografien om Thor Heyerdahl. Siste bind kommer til høsten. Svært få om ingen har forsket så intenst på Thor Heyerdahl som Ragnar Kvam jr. I tillegg til å ha endevendt arkivene på Kon-Tiki Museet har han reist og besøkt steder som var viktige for Heyerdahl som Påskeøya, Tenerife, Peru og Italia. Ragnar Kvam jr har intervjuet familiemedlemmer, venner, ekspedisjonsmedlemmer og andre knyttet til denne kjente nordmannen. Kvam jr blir intervjuet av Halfdan Tangen jr ved Kon-Tiki Museet, som har 12 års fartstid på museet. De siste 2 årene har Tangen jr reist rundt i en rekke land i Europa og en rekke byer i Norge og fortalt om Thor Heyerdahl og viktigheten av at filmen om Kon-Tiki ferden vant Oscar for beste dokumentar i 1951. I foredraget har også den nye filmen ”Kon-Tiki”, som går så det suser på kino, vært en del av foredraget.
Vanlig entre`
Velkommen


Adressavisa vurderer den originale Kon-Tiki filmen 3. august 2012 .TERNIGSKAST 5!


Nettavisen - unike bilder fra Kon-Tiki ferden 19 august 2012


21.07 - 2012 Nettavisen i dag - mann over bord for 65 år siden på Kon-Tiki ekspedisjonen
Nyheter i forbindelse med Kon-Tiki ekspedisjonen 65 års jubileum
NY BOK PÅ NORSK OG ENGELSK!
Ragnar Kvam jr, historiker, journalist og forfatter har skrevet denne drivende fortellingen om Kon-Tiki ekspedisjonen for Kon-Tiki Museet. Få om ingen er vel bedre rustet til å fortelle denne fengslende historien om en av de mest dramatiske beretninger til sjøs noen sinne enn nettopp Ragnar Kvam jr som har skrevet 2 biografiske bind om Thor Heyerdahl hvorpå det siste bind kommer ut høsten 2012.

Unike bilder fra Kon-Tiki ekspedisjonen. Pris kr 70 på Kon-Tiki Museet. 36 sider.

DETTE ER HERMAN WATZINGERHerman Watzinger, Kon-Tiki Ekspedisjonens nestkommanderende:

Foreldrene til Herman Watzinger emigrerte til Norge i mellomkrigsårene. Faren tysk og moren russisk. Watzinger tjenestegjorde i Garden og deltok i kampene ved Røros i 1940.

Thor Heyerdahl møtte Herman Watzinger på det norske sjømannshuset i Brooklyn i 1946, og beskrev ham som en velkledd og atletisk ung mann. Watzinger var maskiningeniør student og var i Amerika for å se på kjøleteknikk og hvordan balsatre kunne brukes i kjøleskap.

Etter å ha hørt Heyerdahls planer om å seile med en balsaflåte over Stillehavet sa han: Dægen hvor lyst ja sku ha å bli med på det der! Han ble Thor Heyerdahls første forbundsfelle og nestkommanderende på Kon-Tiki Ekspedisjonen og tok del i alle forberedelsene. Watzinger var opptatt av at finansieringen skulle skje uten assistanse fra Coca-Cola og tyggegummi produsenter.

Han var med Heyerdahl til Equador og hogget balsatrær. Det var en halsbrekkende biltur til Quiveido i 4000 meters høyde, deretter på smale, svingete fjellveier i avgrunnsdype stup over den dampende jungelen. Her fikk Watzinger et insektsbett som gjorde han mør og stiv i flere dager mens de galopperte rundt på hesteryggen langs jungelstiene, på jakt etter større balsatrær. Balsastokkene ble fløtet ned Palenque-floden og Watzinger ble igjen ved munningen for å stanse stokkene når de kom drivende og organisere frakten til Callao i Peru.

Hans primæroppgave var å lage tekniske arbeidstegninger og stå for byggingen av Kon-Tiki flåten slik at den ble en tro kopi av gamle indianske farkoster. Watzinger hadde også ansvaret for sikkerheten om bord. Han fikk en skade i møte med en kraftig bølge på stranden i Callao, men fullførte byggingen og gikk om bord på Kon-Tiki den 28. april 1947. Om bord på flåten foretok Watzinger alle vitenskapelige undersøkelser som ekspedisjonen gjorde for det Amerikanske forsvaret og Amerikas Nasjonale Værbyrå.Han hadde mange morsomme og utfordrende opplevelser på turen. En natt spratt han opp, og i lyset fra lykten satt han triumferende med neven klemt om nakken på en lang tynn fisk som buktet seg som en ål. Bengt Danielsson våknet av bråket og felte sin berømte kommentar : ?Næ, så?na djur finns inte!" Watzinger var også mannen som falt over bord fra flåten da han forsøkte å redde en sovepose som blåste ned fra hyttetaket der den lå til tørk.

Denne episoden viser at Watzinger var impulsiv, men neppe skuggeredd. Han ble reddet av Knut M. Haugland i den kanskje mest dramatiske situasjonen under seilasen med Kon-Tiki. Watzinger og Haugland var de beste dykkerne ombord. svømte under flåten blant dolfiner og losfisk og justerte tauene. En gang satt Herman seg på kanten for å puste ut, da en åtte fots hai ble oppdaget tre meter fra bena hans, men det stoppet ikke Watzingers arbeid.

Heyerdahl tok bilder av ferden men oppdaget at negativene ble rynkete på grunn av at fremkallingsvæsken var for varm. Herman som var kjøletekniker laget is om bord for å kjøle ned væsken og bildene ble helt glimrende. Også i stormtakene var Herman ute med vindmålinger. For å få riktig vindmåling måtte Herman ofte opp i den vaiende mastetoppen.Når Kon-Tiki flåten møtte land og en krasjlanding mot et korallrev ble umulig å unngå, klamret Herman seg fast til bardunene fra takmønet. Etter landstøtningen ble han liggende livløs over hyttemønet med armene utstrakt, men snart snudde han seg og presset frem et oppmuntrende grin til kameratene. Sydhavsøya som de hadde kommet til laget fest for mannskapet med mat og sang og dans. På oppfordring av Heyerdahl danset Herman, til mengdens ubegrensede jubel, og halvt på huk ga han seg i kast med alle hulaens krevende vridninger.Etter at Kon-Tiki flåten drev i land på atollen Raroia i Stillehavet og suksessen hadde stilnet litt, dro Herman Watzinger i 1950 tilbake til Peru. Han ble ansatt i ATLAS, et dansk firma som bygde kjølerom for peruansk fiskeindustri. Han var Norsk General Konsul for Peru i denne perioden. I sine senere år ble han leder for FAO (FNs organisasjon for ernæring og landbruk) sin fiskeriavdeling.

Han døde i 1986.
Adressavisa vurderer den originale Kon-Tiki filmen 3. august 2012 .TERNIGSKAST 5!

EN USANNSYNLIG KINOFILM?

Den 28. april 1947 dro Thor Heyerdahl og hans mannskap på fem ut på sin ferd over Stillehavet på balsaflåten Kon-Tiki. Etter 101 døgn over åpent hav endte de opp på Stillehavsøya Raroia, et bevis på at folk i Sør-Amerika kunne ha nådd øyene i Stillehavet ved hjelp av enkle farkoster.

Med seg på reisen hadde Thor Heyerdahl sitt 16 mm. smalfilmkamera som ble brukt til å dokumentere den fantastiske bragden. Etter ekspedisjonens slutt bød amerikanske interessenter seg å kjøpe de uredigerte filmopptakene for en sum av 200 US$.

Thor Heyerdahl nektet å selge opptakene, som han ønsket å bruke i foredragsøyemed, og fikk ved hjelp av Artfilm AB i Stockholm gjort det nødvendige etterarbeidet som måtte til for å skape dokumentaren Kon-Tiki - som pr. i dag har blitt sett av ca. 30 millioner mennesker.

Artfilm AB var som de eneste i Skandinavia i besittelse av en optisk printer leaset fra USA som muliggjorde en overføring til 35 mm. negativ av de opprinnelige 16 mm. opptakene.

Verdenspremieren på dokumentaren fant sted i Stockholm den 13. januar i 1950, og to år senere vant den en Oscar for Best Documentary Feature. Den massive oppmerksomheten og anerkjennelsen Thor Heyerdahl og Kon-Tiki ekspedisjonen fikk både i hjemlandet og internasjonalt muliggjorde i høy grad Heyerdahls videre ekspedisjoner. I tillegg er dokumentaren blitt stående som et enestående stykke norsk filmhistorie, kjent over hele verden. Filmen har solgt enestående 30.000.000 billetter!

DOBBELTDISK-UTGAVE

På denne dobbeltdiskutgaven finnes både den originale norske og den franske og engelske TV-versjonen av dokumentaren som ble laget av Thor Heyerdahl i samarbeid med NRK. I tillegg finnes den originale Oscarvinnende engelske dokumentaren med Thor Heyerdahl selv som narrator – for første gang på en egen DVD.

Originalversjonen utgis i samarbeid med NRK, Kon-Tiki Museet og Walt Disney Company Nordic AB. Originalfilmen vises hver dag på Kon-Tiki Museet kl. 12.00!

VG - FREDAG 13. JULI 2012KONGELIG FESTPREMIERE FOR KON-TIKI PÅ DEN NORSKE OPERA!

Nordisk Film kan i dag med glede bekrefte at DD.MM. Kongen og Dronningen vil være til stede på festpremieren av storfilmen KON-TIKI på Den Norske Opera, torsdag 23. august.

"Over tusen mennesker har vært med å lage filmen om Thor Heyerdahl og hans episke Kon-Tiki-ferd over Stillehavet. Vi gleder oss stort til endelig å kunne vise frem KON-TIKI i så storslåtte omgivelser som Operaen, og til og med med Kongen og Dronningen i salen. Vi er stolte av filmen." - sier regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning.

"En historie om seks mann på ni balsastokker over verdens største hav er og blir et eventyr med opptak i 6 land over en periode på vel 3 måneder. Det har vært et stort prosjekt i norsk og nordisk sammenheng og vi håper og tror at det også oppleves slik når det skal møte publikum i august"- sier produsent for Nordisk Film Production, Aage Aaberge.

24. august er det kinopremiere på storfilmen Kon-Tiki over hele landet. Kon-Tiki er en av de største filmsatsningene i Norge og opptakene er gjort i seks ulike land med Maldivene som siste stopp.

Filmen er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg. Kon-Tiki åpner filmfestivalen i Haugesund 18. august. Trailer, bilder, plakat og presseinfo kan lastes ned her: http://media.filmweb.no
Følg Kon-Tiki på Facebook https://www.facebook.com/kontikifilmen og Twitter https://twitter.com/#!/KonTikiFilm

Følg Kon-Tiki Museet på Facebook

Her startet det hele
- Eventyret om Thor Heyerdahl`s eventyrlige Kon-Tiki ekspedisjon!

NRK, P2 sender opplesningsserien Fatuhiva i sommer. Hele 10 søndager kan lytterne bli bedre kjent med Thor Heyerdahl og hans opplevelser. Opplesningen starter 1. juli!. Få da selvsagt med deg utstillingen om denne ekspedisjonen til det unge paret Liv og Thor på Kon-Tiki Museet. De ønsket å rømme fra sivilisasjonen. Den mennneske skapte utvikling hadde gått for langt- de ønket å finne paradis på jord. Helt andre resultater fikk deres reise til øya Fatuhiva i 1937/38!

Original film om Kon-Tiki klar for kino

Kon-Tiki Museet har den originale engelske versjonen som vant Oscar for beste dokumentar tilgjengelig på DCP, slik at den kan vises på kino.
Av Markedssjef Hafdan Tangen jr, Kon-Tiki Museet [publisert 13.06.12]

Filmen har hatt mer enn 30 millioner besøk verden over, og nå håper Kon-Tiki Museet at flere kinoer i Norge kan være interesserte i å vise dokumentaren i forbindelse med at den norske spillefilmen Kon-Tiki har premiere 24. august 2012.

Museet har én DCP. Er kinoene tidlig ute med å bestille, kan den lastes ned og sendes videre slik at mange kinoer kan sette den opp. Det blir etter prinsippet førstemann til mølla.

De økonomiske betingelsene rundt visning av filmen må hver kino ta med museet. Vi gjør oppmerksom på at museet står oppført på listen over distributører av digital film som har avtale med Film & Kino.

Ta kontakt med markedssjef i Kon-Tiki Museet, Halfdan Tangen jr på 47375260 eller mail: h.tangen@kon-tiki.no for mer informasjon og bestilling av filmen. Kon-Tiki Museet har også flotte bilder som kan benyttes i markedsføringen av filmen og noe utstillingsmateriell.

Film og Kinonytt, onsdag 13 juni 2012
Utgitt av: Film & Kino, Filmens Hus, Dronningens gate 16, Postboks 446 Sentrum, 0104 Oslo. Tlf: 22 47 45 00 / Faks: 22 47 46 99. Webredaktør: Nina BræinThor Heyerdahl i seilet på Kon-Tiki. Den originale Kon-Tiki filmen vant Oscar for beste dokumentar og vant en rekke andre priser. Ca 30 millioner billetter har den solgt. Nå er den klar for norske kinoerKon-Tiki Loggboken offentligjøres for første gang!
Aldri vært offentliggjort før
Les loggboken fra Kon-Tiki 17 mai 1947!
I løpet av perioden 27 april til 7 august legger Kon-Tiki Museet ut deler av den originale loggboken som Thor Heyerdahl skrev på Kon-Tiki ekspedisjonen i 1947. Boken har aldri vært offentliggjort før

Følg med på loggbok siden


Møte med hvalhaien 24 mai. Klikk på bildet og se unik film


Eksempel; 28 mai 1947 - Thor Heyerdahl begynner å skrive på Kon-Tiki boken. En av verden smest solgte bøker

Se også hva Nettavisen skriver fra loggbokenSe den originale Kon-Tiki filmen hver dag kl. 12.00
I 1951 vant Thor Heyerdahl med filmen Kon-Tiki Oscar for beste dokumentar Dette var avgjørende for hans videre karriere. På Kon-Tiki Museet vises filmen hver dag kl. 12.00 i museets kino. Amerikansk versjon, varighet 67 minutter. Filmen er inkludert i inngangsbilletten!

Klikk på bildet og se en scene fra filmen


BLI MED KON-TIKI PÅ SEILAS LANGS KYSTEN!
Pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon AS og Kon-Tiki seilasen 2012 v/ Torgeir Higraff

Oslo, 30. mars 2012

24. august er det norgespremiere på storfilmen Kon-Tiki. I forbindelse med filmpremieren inviteres publikum til å bli med på en unik seilas langs kysten med flåten som både har krysset Stillehavet og spilt hovedrollen i Kon-Tiki-filmen. Flåten kan også besøkes underveis, når den ligger i havn.

- De som blir med på denne ferden får en unik opplevelse og en liten smak av det eventyret Thor Heyerdahl og mannskapet hans la ut på med Kon-Tiki ferden i 1947! sier prosjektleder Torgeir Sæverud Higraff. Han har selv seilt flåten over Stillehavet i Thor Heyerdahls farvann i 2006 (Tangaroa-ekspedisjonen) og lover en opplevelse for livet for dem som blir med: - Planen er å leve mest mulig som gutta på Kon-Tiki mens vi seiler en vakker kyststrekning som ikke trafikkeres av Hurtigruta.

Kon-Tiki-seilasen 2012 er initiert av flåtens eiere og sponsorer i Larvik. I tillegg til Thor Heyerdahls fødeby blir 25 havner langs sør-østkysten og rundt Oslofjorden besøkt. Første etappe starter under trebåtfestivalen i Risør 5. august. Før gallapremieren på filmen seiler flåten fra Bygdøy til Operaen i Bjørvika 23. august. I premierehelga vil flåten blant annet legge til ved Kon-Tiki-museet på Bygdøy med opplegg for publikum. Etter premieren, mens filmen går på kinoer over hele landet er flåten i Sandvika, Drammen, Moss, Borre, Tønsberg og Fredrikstad.

- Flåten kan besøkes av små og store mens den ligger i havn, og man trenger ikke være seiler for å være mannskap på en etappe. Men vi har kun plass til 10 deltakere på hver strekning så her regner vi med at det fort kan bli fullt, sier Higraff, som i tillegg til mannskap søker skippere til de ulike etappene. Vertskapskommunene og Forbundet Kysten bistår med tauing og kjentfolk.

- Man kan også leie hele flåten med skipper et sted underveis, alt fra to timer til to døgn, privat eller for sin bedrift, sier Anette Maltun Koefoed som representerer en av hovedsponsorene. Reisebyrået Berg-Hansen bistår prosjektet med bookingen. – Du kan få en komplett konferanse-pakke med seiltur, mat og foredrag på flåten.

Les mer om seilasen og påmelding

Vinneren av Kon-Tiki Reklamefilmkonkurranse 2011 er kåret - Les mer
PRESS RELEASE
21.02.2012

Thor Heyerdahl - The Kon-Tiki Man
Exhibition in Baku from 1.3 - 31.05 2012

The exhibition “Thor Heyerdahl- The Kon-Tiki Man” dedicated to the world–famous Norwegian scientist and explorer Thor Heyerdahl will be opened at the National Museum of History of the Republic of Azerbaijan on 1 March 2012. The exhibition is organized in cooperation with the “Kon-Tiki” Museum situated in Oslo, the Royal Norwegian Embassy in Baku and the National Museum of History of the Republic of Azerbaijan. The exhibition is sponsored by the Norwegian company –“Statoil”. Visitors will be able to learn about Thor Heyerdahl’s life and activity. As a special feature, visitors will be able to see equipment used during the expeditions and short documentary films. In addition, the photos and videos of the Exhibition “Caravanserai- Azerbaijan Yesterday and Today” of 2006 in Stavanger, which played an important role in the development of the cultural relations between Norway and Azerbaijan, will also be demonstrated.

Chairman of the Board Thor Heyerdahl jr., son of Thor Heyerdahl, the director of the Kon-Tiki Museum Mrs. Maja Bauge, as well as, representatives from foreign embassies in Azerbaijan and national scientists are expected to participate in the opening.The Exhibition will last till 31 May 2012.

Contact person: Elmira Mirzayeva. Tel.: 0502235852; e-mail: emi@mfa.noKon-Tiki Museet har utvidet åpningstider i 2012.
Kl. 12.00 hver dag vises den originale Kon-Tiki filmen i museets kino. Vanlig entre`Pressemelding

14.12.2011.

Kon-Tiki lørdag i film og musikk

Lørdag 17. desember er det duket for en helt spesiell dag på Kon-Tiki Museet. Det er 60 år siden Thor Heyerdahl vant Oscar for beste dokumentar og nå vies den originale filmen hver dag på Kon-Tiki Museet kl. 12.00. Hvor viktig denne Oscar statuetten var for Heyerdahl kan man få lære mer om på lørdag på Kon-Tiki Museet. Markedssjef Halfdan Tangen jr holder et innledningsforedrag som har vært kjørt på filmfestivaler i inn og utland det siste året. Også bilder og teaser fra den nye Kon-Tiki filmen og informasjon er med i foredraget. Dernest vises original filmen og 13.30 omvisning i museet ved Synnøve M. Strømsvåg som også jobber ved Kon-Tiki Museet.

I år er det også 50 år siden supergruppa The Shadows kom med hitten Kon-Tiki. Det markeres med konsert og EP utgivelse i begrenset opplag. Gruppa Peter Berry & The Shake Set som har gitt ut plata spiller kule låter ved Kon-Tiki flåten kl. 14.00 og utover. Vanlig entre`Pressemelding 23. november 2011

Renessanse for den originale Kon-Tiki filmen

Nå kan du se den originale Kon-Tiki filmen som Thor Heyerdahl vant Oscar med i 1951, for 60 år siden, hver dag på Kon-Tiki Museet kl. 12.00.

Interessen for Kon-Tiki filmen har økt sterkt den siste tiden, forteller markedssjef på Kon-Tiki Museet Halfdan Tangen jr. Kon-Tiki Museet har i år bidratt på Den norske Filmfestivalen i Haugesund med en stor utstilling, foredrag og visning av Kon-Tiki filmen.Tilsvarende opplegg har vært gjort i høst i Kristiansand og Larvik og for en drøy uke siden ble filmen vist på en stor filmfestival i Leeuwarden i Nederland. Kon -Tiki Filmen har også vært vist i Middelsborough, Brussel, Hamburg og Kaliningrad i år, og flere byer og filmfestivaler står for tur i 2012. I oktober og november har Kon-Tiki Museet vist filmen for sine gjester hver helg. Nå utvider vi med å vise den hver dag ut året og hver dag hele 2012, sier Tangen. En stor del av forklaringen på den økende interessen for originalfilmen er oppmerksomheten som den store nye spillefilmen om Kon-Tiki har fått i mediene i senere tid. Denne kommer på kino neste høst både i inn og utland.


Kontaktperson: Halfdan Tangen jr, Kon-Tiki Museet, tlf 47375260 h.tangen@kon-tiki.no


 GAMLE PRESSEMELDINGER/NYHETER FRA KON-TIKI MUSEET - KLIKK HER


Pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon AS

Oslo, mandag 31. oktober 2011

SE PÅL SVERRE VALHEIM HAGEN SOM THOR HEYERDAHL – og følg med bak kulissene til storfilmen Kon-Tiki!

Nå er de første stillsbildene fra Kon-Tiki klare. Bildene slippes sammen med en videoblogg fra filminnspillingen som viser opptakene fra åpent hav i sommer. Kon-Tiki er en av de største filmsatsningene i Norge noensinne. Opptakene er gjort på seks ulike locations med Maldivene som siste stopp. Innspillingen er nå avsluttet for storfilmen som får premiere 24. august 2012.

Selv om KON-TIKI er det mest ambisiøse norske filmprosjektet noensinne, og at presset noe sånt medfører til tider er tøft, har vi også hatt en sommer med skyfri himmel, hundre soloppganger og solnedganger, og fantastiske mennesker rundt oss” – sier regissør Joachim Rønning

For oss er dette en drøm som går i oppfyllelse, og det var dager på denne produksjonen hvor vi alle sammen virkelig følte vi gikk i Thor Heyerdahls fotspor” – sier regissør Espen Sandberg.


Filmen

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis – og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru – og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid. Se teaser om den nye "Kon-Tiki"

Boken om Kon-Tiki er oversatt til 70 språk og det anslås at den har solgt over 50 millioner eksemplarer. Dokumentarfilmen om ekspedisjonen fikk Oscar i 1951 og Thor Heyerdahl selv ble den mest kjente nordmann i moderne tid.

Se originalfilmen på Kon-Tiki Museet.
Den originale Kon-Tiki filmen vises hver helg på Kon-Tiki Museet frem mot jul.

Rollene
Thor Heyerdahl spilles av Pål Sverre Valheim Hagen (Jeg reiser alene - 2011, Jernanger - 2009, Max Manus - 2008, deUSYNLIGE - 2008). Navigatør Erik Hesselberg spilles av Odd-Magnus Williamson (Hjelp, vi er i filmbransjen! - 2011, En helt vanlig dag på jobben - 2010, Reprise - 2006). I rollen som radiotelegrafist Knut Haugland finner vi Tobias Santelmann (Stikk- 2011 (TV), Varg Veum – Skriften på veggen - 2010, Hvaler sesong 2 - 2010 (TV)). Thors nestkommanderende Herman Watzinger spilles av Anders Baasmo Christiansen (Vegas - 2009, Nord 2009, Arn – Tempelridderen - 2008, Buddy - 2003). Radiotelegrafist Torstein Raaby skal spilles av Jakob Oftebro (Erobreren - 2011 (TV), Varg Veum – Svarte Får - 2011, Max Manus - 2008, Bare Bea - 2004) og Gustaf Skarsgård (The Way Back - 2010, Patrik 1,5 - 2008, Ondskan - 2003, Den Osynlige - 2002) blir å se i rollen som fotografen om bord, den svenske etnografen Bengt Danielsson. Thor Heyerdahls første kone Liv spilles av Agnes Kittelsen (Dag - 2011 (TV), Sykt lykkelig – 2010, Max Manus – 2008).

Regissørene

Kon-Tiki er barndomsvennene og regissørparet Espen Sandberg og Joachim Rønnings tredje spillefilm. Regissørduoen har i en årrekke vært profilerte innen reklamefilm. De fikk sitt store gjennombrudd med braksuksessen Max Manus, som med 1,2 millioner nordmenn på kino ble en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Deres første spillefilm, den engelskspråklige Bandidas ble sluppet på verdensmarkedet i 2006 med stjerner som Penelope Cruz og Salma Hayek, og med den legendariske franske regissøren Luc Besson som manusforfatter og produsent.

Produsentene

Aage Aaberge fra Nordisk Film Production er ansvarlig produsent for filmen. Aaberge har produsert/co-produsert mer enn 20 filmer i løpet de siste 25 årene, er en av veteranene innen norsk filmproduksjon, og har også internasjonal erfaring. Aaberge produserer Kon-Tiki sammen med Jeremy Thomas fra Recorded Picture Company, en av Europas mest fremstående produsenter. Thomas har produsert filmer som blant annet Oscar-vinneren The Last Emperor, Mery Christmas, Mr. Lawrence, Crash, og The Brave. Han har samarbeidet med regissører som David Cronenberg, Bernardo Bertolucci, Johnny Depp, Stephen Frears, Wim Wenders og Terry Gilliam.

Om Nordisk Film

Nordisk Film er en del av Egmont, og er Nordens ledende utvikler, produsent og distributør av kreativt innhold innen for film, musikk og spill. Nordisk Film har de nordiske rettighetene på distribusjon av Sony PlayStation og eier kinoer i Norge og Danmark. Herunder leverer Nordisk Film produksjon- og post-produksjonsfasiliteter til en lang rekke nordiske filmselskaper. Nordisk Film har tidligere co-produsert og distribuert Stieg Larssons Millennium trilogi og vært involvert i store nordiske produksjoner som bl.a Max Manus, Snabba Cash, Antichrist og Hodejegerne.

Kon-Tiki får premiere 24. august 2012 og produseres med støtte fra Norsk Filminstitutt, Eurimages, Nordisk Film og TV Fond, Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitutt og Film3. HanWay Films v/ Jeremy Thomas er ansvarlig for internasjonalt salg.

Kon-Tiki distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.Høstnyheter på Kon-Tiki Museet

Kon-Tiki Museet tilbyr fillmvisninger både lørdager og søndager frem mot jul. Se Kon.-Tiki Museets filmprogram.


Videre er en helt ny utstilling verd et besøk til Kon-Tiki Museet; "Easter Island, Myths and Popular Culture" viser hvordan kulturen på Påskeøya og særlihg Moaiene (Påskeøystatuene) er blitt gjenstand for populærkultur i tegneserier, brettspill, moter og mengder av gjenstander.


Museet har også en filmkonkurranse for ungdom det er verd å lese mer om.


PRESSEMELDING FRA KON-TIKI MUSEET
5.10. 2011

Thor Heyerdahls minnes på hans 97 års bursdag med fokus på Chilensk kultur

Torsdag 6. oktober ville Thor Heyerdahl fylt 97 år. Kon-Tiki Museet markerer merkedagen med ny utstilling og premiere på film fra Påskeøya.

Kl. 12.00: Easter Island, Myths and popular culture

Ny utstilling med åpning av utstillingen torsdag 6. oktober med kurator Ian Conrich, Essex University. Utstillingen viser hvordan ulike populærkunstnere har tatt utgangspunkt i Påskeøyas kultur i egen kunst i dataspill, tegneserier, moteklær, kunstggjenstander i mange avarter. Utstillingen kommer fra Captein Cook Birthplacemuseum i UK og skal om et halvt år videre til Påskeøya etter planen.

Kl. 13.00: Premiere`The documentary film Mana Rapanui!

Introduksjn ved Produsent Olaug Irene Røsvik Andreassen Smithsonian Museum. Department of Anthropology, National Museum of Natural History
Filmen forteller om Thor Heyerdahls ekspedisjone til Påskeøya I 1951 og hvilken virkning denne har fått på befolkningen og utvikling av øya som et reiselivsprodukt I særklasse.


Thor Heyerdahl and Azerbaijan

Tid og sted: 26-29 oktober 2011, Azerbaijan University of Languages, Rashid Behbudov Street 60, Baku

Heyerdahls teori om at Odin og æsene kom fra Kaukasus er av felles interesse og vil bli behandlet fra forskjellige faglige synsvinkler. Konferansen vil også belyse andre sider ved Heyerdahls virke som er relatert til Aserbajdsjan – et land han besøkte fire ganger, og i en periode da ikke mange fra Vesten reiste dit. Konferansen arrangeres av Azerbaijan University of Languages og Universitetet i Oslo, som samarbeider om å utvikle et studieprogram om Skandinavia.


Les mer nedenfor:


Conference in Baku:

Thor Heyerdahl and Azerbaijan

26-29. October 2011, Azerbaijan University of Languages, Rashid Behbudov Street 60, Baku

The conference will be organized by Azerbaijan University of Languages and the University of Oslo. The two universities have an ongoing cooperation project that develops a regional studies program on Scandinavia, with focus on Norway. Our institutions in Baku and Oslo would like to take advantage of the existing cooperation and arrange an academic conference where Heyerdahl’s theories regarding pre-viking contact will be presented and discussed.
Heyerdahl’s theory, based upon Snorre, that Odin came from Caucasus, will be treated from various points of view, by scholars in different fields: archeology, history, linguistics, philology, etc.

Addressing an aspect of Heyerdahl’s work that has aroused a lot of positive interest in Azerbaijan but which also gave him critics in his homeland, the ambitions are to manage this in a professional manner and hopefully to come to some conclusions. Special emphasis will be put on methodology and potentially diverging opinions between Azerbaijani and Norwegian scholars in this area.

The conference will also treat other aspects of Heyerdahl’s Azerbaijan-related work. For example, he was among the first western authors whose books were allowed in the Soviet Union after Stalin’s death. They were translated into Russian and widely read. Heyerdahl visited Azerbaijan four times, and – based upon his friendship with president Heydar Aliyev – he played a part when Statoil was established in the country.


Statue of Thor Heyerdahl in the village
Kish,nearby Albanian Church.

Scandinavian mythology describes a god called ODIN that came to Northern Europe from a place called Azer. I have studied these writings and concluded that it is no mythology. It is real history and geography.
- THOR HEYERDAHL
Thor Heyerdahl - Kon-Tiki - The value of an Oscar. Se utstillingen på Kon-Tiki Museet frem til 1.oktober 2011..


Pressemelding 21. juni 2011:

Kon-Tiki i Haugesund

I anledning 60-årsjubileet for Norges første Oscar-pris vil Kon-Tiki Museet gjeste Den norske filmfestivalen i Haugesund med utstilling, foredrag og visning av Oscarvinneren fra 1951, som hadde uvurderlig betydning for Thor Heyerdahls senere ekspedisjoner.

Utstillingen ”Thor Heyerdahl – Kon-Tiki – Verdien av en Oscar” forteller om Kon-Tiki-ekspedisjonen, suksessen rundt filmen og hvor viktig denne ble for Thor Heyerdahls senere ekspedisjoner. Utstillingen har en egen seksjon med bilder fra Kon-Tiki-ekspedisjonen og Thor Heyerdahls egne bildetekster fra boken om ekspedisjonen. Utstillingen rommer også en modell av balsaflåten Kon-Tiki og en polynesisk Tiki-bar som vil være i drift under hele festivalen i teltet utenfor Edda kino, hvor utstillingen vises.

Den nye spillefilmen om Kon-Tiki som er under produksjon vil også være presentert i utstillingen og gjør utstillingen særlig aktuell og interessant.

Verdien av en Oscar
- Da ekspedisjonsfilmen om Kon-Tiki i 1951 vant Oscar for beste dokumentar, tok det helt av for eventyreren og forskeren Thor Heyerdahl, sier Kon-Tiki Museets markedssjef Halfdan Tangen jr. - Filmen ble vist verden rundt, og boken om den legendariske ekspedisjonen ble etter hvert oversatt til 70 språk og solgt i millioner av eksemplarer. Det vokste også frem en stor motebølge direkte inspirert av filmen.

- Samlet ga dette Thor Heyerdahl økonomiske krefter til nye ekspedisjoner, som til Påskeøya i 1955/56, Ra-ekspedisjonene i 1969 og Tigris i 1977/78, forteller Tangen jr. videre. - Thor Heyerdahl fortalte meg en gang at han var meget opptatt av å dokumentere det han foretok seg både med blyant og kamera. Og han skjønte hvordan han kunne benytte seg av filmens makt til å formidle sine ideer og vitenskapelige teorier på en lettfattelig og forståelig måte til det brede lag av publikum. Kanskje dog til irritasjon for andre vitenskapsmenn og forskere som aldri fikk oppmerksomhet av samme art, sier Tangen jr.

Utstillingen har allerede gjestet Tyskland og Russland og tar utgangspunkt i en større utstilling som er å finne på Kon-Tiki Museet. Etter Den norske filmfestivalen vil et utvalg av norske kinoer få tilbud om foredrag, film og utstilling høsten 2011 og våren 2012. I samme periode vil kombinasjonen foredrag, film og utstilling også bli gjennomført utenfor Norge.

Kon-Tiki-utstillingen under Den norske filmfestivalen i Haugesund er støttet av Norsk Filminstitutt.

Kontaktpersoner:
Presseansvarlig for Den norske filmfestivalen, Nina M. Bræin, mobil: 95 15 09 12, e-post: nina@kino.no

Markeds- og informasjonssjef for Kon-Tiki Museet, Halfdan Tangen jr, mobil: 47 37 52 60 h.tangen@kon-tiki.no

Bilder er tilgjengelig under Den norske filmfestivalen på: http://media.filmweb.no/

Informasjon om Den norske filmfestivalen finner du på: www.filmfestivalen.no


Den norske filmfestivalen i Haugesund 17. - 26. august 2011

New Nordic Films 17.-20. august | Amandaprisutdelingen 20. august | Hovedprogrammet 21.-26. august

www.filmfestivalen.no | www.facebook.com/filmfestivalen.no | www.twitter.com/NorskeFilmFest


Thor Heyerdahls arkiver på UNESCOs liste "Memory of the world". 25 mai 2011
UNESCO har kunngjort sin avgjørelse om at Thor Heyerdahls arkiver nå er innlemmet i deres verdensarvliste, “Memory of the World”. Disse arkivene omfatter manuskripter, publikasjoner, korrespondanse, fotografier, film og bibliotek, som er forvart på Kon-Tiki Museet i Oslo.

UNESCOS kunngjøring finnes på deres hjemmesider. Her er et sammendrag på norsk:

Verdensborger, oppdager, forfatter og vitenskapsmann Thor Heyerdahls etterlatte arkiver er usedvanlig omfangsrike. De omfatter fotografier, film, manuskripter og dokumenter av historisk, kunstnerisk og kulturell verdi. Dette materialet gir en enestående innsikt i livsverket til en av det 20. århundrets største formidlere og kjente oppdagere, som samtidig har vært en kilde til inspirasjon for flere generasjoner av leg og lærd over hele verden. Noe av det unike foto- og filmmaterialet er tatt fra steder som senere er utsatt for tidens utvikling, påvirkning og endring, noe som gjør materialet desto mer verdifullt, såvel for de aktuelle lokalsamfunnene, som verden forøvrig som har påvirket dem.Pressemelding fra Nordisk Film Production og Nordisk Film Distribusjon 26.5.2011:

KON-TIKI I GANG: AGNES KITTELSEN BLIR THORS LIV

Da er opptakene i gang til filmen om Kon-Tiki – og hvem som skal spille rollen som Thor Heyerdahls første kone Liv er gjort kjent: Det blir Agnes Kittelsen vi får se på lerretet som Liv i storfilmen som får premiere i september 2012.


Opptakene til Kon-Tiki er i full gang på Lillehammer, der Agnes hadde sine første dager på settet denne uken, sammen med Pål Sverre Valheim Hagen som spiller Thor Heyerdahl.

-Vi er stolte og glade over at Agnes Kittelsen har sagt ja til å spille Liv Heyerdahl – Thor Heyerdahls første kone, sier filmens regissører Espen Sandberg og Joachim Rønning. - Rollen er krevende: vi møter Liv som nygift idealist, bare 21 år gammel, når hun bosetter seg på sydhavsøya Fatu Hiva med Thor. Og så, ti år senere – som oppofrende mor til Thor Jr. og Bamse – alene på Lillehammer, mens Thor gjennomfører Kon-Tiki ekspedisjonen. Agnes Kittelsen er en svært talentfull skuespiller, som vi er sikre på vil portrettere Liv Heyerdahl som den intelligente, amibisiøse og modige kvinnen hun var.

Kristiansandsjenta Agnes Kittelsen er kjent for rollene som Tikken i Max Manus (2008), som hun vant både Amanda og Kanon-pris for og for hovedrollen som Kaja i Sykt lykkelig (2010).


De norske opptakene til Kon-Tiki fullføres denne uken før ferden går videre ut i Europa og deretter til Asia og Thailand der opptakene avsluttes sist i august.


Om filmen

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis – og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.


Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru – og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid.


Boken om Kon-Tiki er oversatt til 70 språk og det anslås at den har solgt over 50 millioner eksemplarer. Dokumentarfilmen om ekspedisjonen fikk Oscar i 1951 og Thor Heyerdahl selv ble den mest kjente nordmann i moderne tid.


I rollene

Thor Heyerdahl spilles av Pål Sverre Valheim Hagen (Jeg reiser alene - 2011, Jernanger - 2009, Max Manus - 2008, deUSYNLIGE - 2008). Navigatør Erik Hesselberg spilles av Odd-Magnus Williamson (Hjelp, vi er i filmbransjen! - 2011, En helt vanlig dag på jobben - 2010, Reprise - 2006). I rollen som radiotelegrafist Knut Haugland finner vi Tobias Santelmann (Stikk - 2011 (TV), Varg Veum – Skriften på veggen - 2010, Hvaler sesong 2 - 2010 (TV)). Thors nestkommanderende Herman Watzinger spilles av Anders Baasmo Christiansen (Vegas - 2009, Nord 2009, Arn – Tempelridderen - 2008, Buddy - 2003). Radiotelegrafist Torstein Raaby skal spilles av Jakob Oftebro (Erobreren - 2011 (TV), Varg Veum – Svarte Får - 2011, Max Manus - 2008, Bare Bea - 2004) og Gustaf Skarsgård (The Way Back - 2010, Patrik 1,5 - 2008, Ondskan - 2003, Den Osynlige - 2002) blir å se i rollen som fotografen om bord, den svenske etnografen Bengt Danielsson. Thor Heyerdahls første kone Liv spilles av Agnes Kittelsen (Dag - 2011 (TV), Sykt lykkelig – 2010, Max Manus – 2008).


Om regissørene

Kon-Tiki er barndomsvennene og regissørparet Espen Sandberg og Joachim Rønnings tredje spillefilm. Regissørduoen har i en årrekke vært profilerte innen reklamefilm. De fikk sitt store gjennombrudd med braksuksessen Max Manus, som med 1,2 nordmenn på kino ble en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Deres første spillefilm, den engelskspråklige Bandidas ble sluppet på verdensmarkedet i 2006 med stjerner som Penelope Cruz og Salma Hayek, og med den legendariske franske regissøren Luc Besson som manusforfatter og produsent.

Om produsentene

Aage Aaberge fra Nordisk Film Production er ansvarlig produsent for filmen. Aaberge har produsert/co-produsert mer enn 40 filmer i løpet de siste 25 årene, er en av veteranene innen norsk filmproduksjon, og har også internasjonal erfaring. Aaberge produserer Kon-Tiki sammen med Jeremy Thomas fra Recorded Picture Company, en av Europas mest fremstående produsenter. Thomas har produsert filmer som blant annet Oscar-vinneren The Last Emperor, Mery Christmas, Mr. Lawrence, Crasch, og The Brave. Han har samarbeidet med regissører som David Cronenberg, Bernardo Bertolucci, Johnny Depp, Stephen Frears, Wim Wenders og Terry Gilliam.


Om Nordisk Film

Nordisk Film er en del av Egmont, og er Nordens ledende utvikler, produsent og distributør av kreativt innhold innen for film, musikk og spill. Nordisk Film har de nordiske rettighetene på distribusjon av Sony PlayStation og eier kinoer i Norge og Danmark. Herunder leverer Nordisk Film produksjon- og post-produksjonsfasiliteter til en lang rekke nordiske filmselskaper. Nordisk Film har tidligere co-produsert og distribuert Stieg Larssons Millennium trilogi og vært involvert i store nordiske produktioner produksjoner som bl.a Max Manus, Snabba Cash, Antichrist og Hodejegerne.


Kon-Tiki produseres med støtte fra Norsk Filminstitutt, Eurimages, Nordisk Film og TV Fond, Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitutt og Film3. HanWay Films er ansvarlig for internasjonalt salg.


Pressekontakter

Siw Skjervold, Nordisk Film Distribusjon AS, tlf 95830570, siw.skjervold@nordiskfilm.com

Anne Berentsen, Kulturmeglerne AS, tlf 99524438, anne.berentsen@kulturmeglerne.noHer er skuespillerne som skal være med i den nye "Kon-Tiki filmen"

Fra venstre; Tobias Santelmann (Knut);Gustaf Skarsgård (Bengt);Pål Sverre Valheim Hagen (Thor);Odd-Magnus Williamson (Erik); Jakob Oftebro (Torstein); Anders Baasmo Christiansen (Herman) Flere bilder fra pressekonferansen på Kon-Tiki Museet den 12. april 2011.


Filmen

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis – og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru – og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid.

Boken om Kon-Tiki er oversatt til 70 språk og det anslås at den har solgt over 50 millioner eksemplarer. Dokumentarfilmen om ekspedisjonen fikk Oscar i 1951 og Thor Heyerdahl selv ble den mest kjente nordmann i moderne tid.


Rollene

Thor Heyerdahl spilles av Pål Sverre Valheim Hagen (Jeg reiser alene - 2011, Jernanger - 2009, Max Manus - 2008, deUSYNLIGE - 2008). Navigatør Erik Hesselberg spilles av Odd-Magnus Williamson (Hjelp, vi er i filmbransjen! - 2011, En helt vanlig dag på jobben - 2010, Reprise - 2006). I rollen som radiotelegrafist Knut Haugland finner vi Tobias Santelmann (Stikk - 2011 (TV), Varg Veum – Skriften på veggen - 2010, Hvaler sesong 2 - 2010 (TV)). Thors nestkommanderende Herman Watzinger spilles av Anders Baasmo Christiansen (Vegas - 2009, Nord 2009, Arn – Tempelridderen - 2008, Buddy - 2003). Radiotelegrafist Torstein Raaby skal spilles av Jakob Oftebro (Erobreren - 2011 (TV), Varg Veum – Svarte Får - 2011, Max Manus - 2008, Bare Bea - 2004) og Gustaf Skarsgård (The Way Back - 2010, Patrik 1,5 - 2008, Ondskan - 2003, Den Osynlige - 2002) blir å se i rollen som fotografen om bord, den svenske etnografen Bengt Danielsson.

Regissørene

Kon-Tiki er barndomsvennene og regissørparet Espen Sandberg og Joachim Rønnings tredje spillefilm. Regissørduoen har i en årrekke vært profilerte innen reklamefilm. De fikk sitt store gjennombrudd med braksuksessen Max Manus, som med 1,2 nordmenn på kino ble en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Deres første spillefilm, den engelskspråklige Bandidas ble sluppet på verdensmarkedet i 2006 med stjerner som Penelope Cruz og Salma Hayek, og med den legendariske franske regissøren Luc Besson som manusforfatter og produsent.

Produsentene
Aage Aaberge fra Nordisk Film Production er ansvarlig produsent for filmen. Aaberge har produsert/co-produsert mer enn 40 filmer i løpet de siste 25 årene, er en av veteranene innen norsk filmproduksjon, og har også internasjonal erfaring. Aaberge produserer Kon-Tiki sammen med Jeremy Thomas fra Recorded Picture Company, en av Europas mest fremstående produsenter. Thomas har produsert filmer som blant annet Oscar-vinneren The Last Emperor, Mery Christmas, Mr. Lawrence, Crasch, og The Brave. Han har samarbeidet med regissører som David Cronenberg, Bernardo Bertolucci, Johnny Depp, Stephen Frears, Wim Wenders og Terry Gilliam.


Om Nordisk Film
Nordisk Film er en del av Egmont, og er Nordens ledende utvikler, produsent og distributør av kreativt innhold innen for film, musikk og spill. Nordisk Film har de nordiske rettighetene på distribusjon av Sony PlayStation og eier kinoer i Norge og Danmark. Herunder leverer Nordisk Film produksjon- og post-produksjonsfasiliteter til en lang rekke nordiske filmselskaper. Nordisk Film har tidligere co-produsert og distribuert Stieg Larssons Millennium trilogi og vært involvert i store nordiske produktioner produksjoner som bl.a Max Manus, Snabba Cash, Antichrist og Hodejegerne.


Kon-Tiki produseres med støtte fra Norsk Filminstitutt, Eurimages, Nordisk Film og TV Fond, Svenska Filminstitutet, Det Danske Filminstitutt og Film3. HanWay Films er ansvarlig for internasjonalt salg.


Kon-Tiki går i innspilling i slutten av mai og får premiere høsten 2012.
Hva er en oppdager?

Fra 29 august og fem søndager forteller og introduserer "Kon-Tiki venn" Alex Rosen oss om de 5 største norges oppdagere og eventyrerer i moderne tid. Vanig entre. Først ut er

Søndag 28 august kl. 13.00: Jarle Andøy, Beserk mm.

Søndag 4.september kl. 13.00 : Olav Heyerdahl, Tangaroa
For spørsmål om bruk av bilder (autentiske bilder fra Kon-Tiki ekspedisjonen i 1947 )til artikler om filmen: h.tangen@kon-tiki.no


Konkurranse for ungdom knyttet til den nye "Kon-Tiki" filmenKon-Tiki Oscar 1951 – 2011- ny utstilling fra 12. februar

I år er det 60 år siden Thor Heyerdahl vant Oscar for beste dokumentar for filmen om Kon-Tiki ekspedisjonen. Det var selve katalysatoren for Thor Heyerdahls verdensberømmelse. Boken om ekspedisjonen ble på bakgrunn av at filmen gikk sin seiergang verden rundt oversatt til 70 språk og solgt i millioner av eksemplarer. Dette ga muligheter for nye ekspedisjoner for Thor Heyerdahl og filmkameraet var stadig med.

I en helt ny utstilling ønsker Kon-Tiki Museet å formidle hvor viktig film var for Thor Heyerdahls verdensberømmelse og opprettholdelse av denne. Utstillingen forteller også hvordan en Oscar i 1951 ga grobunn for en helt ny popkultur med musikk, restauranter og klesmoter. Tiki popkulturen! Og Kon-Tiki historien fortsetter.

Mer om Thor Heyerdahl og film.

Bilder fra utstillingen "Kon-Tiki Oscar 1951 2011.

Nå er en ny kinofilm på trappene med et av de største budsjett i Norgeshistorien regissert av guttene bak Max Manus og produsert av Aage Aaberge og Jeremy Thomas. Utstillingen vil i oppdaterte bilder og filmklipp også følge utviklingen av denne nye ”Kon-Tiki” filmen. Du kan se utstillingen fra 12. februar 2011 på Kon-Tiki Museet.
Aage Aaberge forteller om den nye "Kon-Tiki" filmen .Ny "Kon-Tiki film"

Siste nytt om den nye storfilmen "Kon-Tiki". Se kortfilmer nedenfor hvor produsent og regissører forteller om filmen.

Filmprodusent Aage Aaberge forteller om filmen. Kon-Tiki Museet, des. 2010 Kjent fra Max Manus. Nå lager de "Kon-Tiki", Joachim Sandberg og Espen Rønning. Kon-Tiki Museet, des. 2010Kon-Tiki Museet har åpent i romjulen alle dager fra 10.30 - 15.30. Stengt Nyttårsaften og 1. Nyttårsdag.FILMSØNDAG PÅ MUSEET SØNDAG 5. DESEMBER, Kl. 13.00-15.00


Følgende filmer vises med 10 minutters pause

Kon-Tiki over tidens hav.
Denne dokumentaren forteller om Heyerdahls kamp for å få i stand Kon-Tiki ekspedisjonen, om de seks flåtefarerenes fantastiske ferd over Stillehavet. Filmen fokuserer også på den voldsomme mediainteressen som fulgte og Thor Heyerdahls lange og seige kamp for å få resultatene av ekspedisjonene anerkjent i de vitenskapelige kretser. Regi Morten Kolstad, Varighet 52 min. Anbefalt for alle
Äventyreren
Thor Heyerdahl blir i denne filmen intervjuet av den kjente programlederen Fredrik Belfrage, med tilbakeblikk på Heyerdahls mange ekspedisjoner. Mange fine filmklipp. Norsk/svensk, Sebrafilm. Varighet 44 min. Anbefalt for alle

Challenge 2011 - Musikkvideokonkurranse for ungdom.
Se film om konkurransen nedenfor
.


KONSERT I PROTEST MOT MISHANDLING AV PELSDYR OG ANDRE TRUEDE DYREARTER

Kon-Tiki Museet i samarbeid med det fremad-stormende garage bandet Lovely Animals holder konsert på Kon-Tiki Museet søndag 28. november kl. 13.00. Kun vanlig entre` Konserten er også en påminnelse om å ta vare på naturen. Vise respekt for pelsdyrenes ve og vel og kjærlighet og vern om andre truede dyrearter.
Lovely Animals oser skitten garage rock og lager fengende musikk som peker i retning mot svenske storheter som Mando Diao og The Hives.

Bandet vil spille en mer akustisk utgave enn de pleier men selvsagt ha med slageren sin ”Just a dog” og for å fri de aller minste en frikoblet versjon av dyrene i Afrika. Kon-Tiki Museets maskot, Hvalhaien Tom vil også være med på konserten. les mer.

Foto: Lovely Animals og Hvalhaien Tom på Rockefeller tidligere i høst. Foto Arild Haug Kaarmo

Paradise Lost fotoutstilling fra 8. oktober til 8. februar 2011


Fotograf Tor Eigeland tar oss med tilbake i rom og sted til Sumparabernes liv på 60 tallet.

De største våtmarkene i Midt-Østen, det som er igjen av dem, ligger sør i Irak der elvene Eufrat og Tigris flyter sammen. Slik de opprinnelig var, dannet disse våtmarkene et av jordens viktigste økosystemer i ferskvann. I 1988 godkjente Irakiske myndigheter en utviklingsplan for området der hele sumpområdet ble drenert bort. Resultatene er at våtmarkene er blitt offer for en økologisk katastrofe som i omfang og tempo kan sammenlignes med uttørringen av Aralsjøen i Sentral-Asia og avskogingen i Amazonas. I mer enn 5000 år har de store våtmarkenes labyrint av vannveier vært bebodd av et folk kalt Ma’dan, eller sumparabere.

De kan føre sin kultur tilbake til de tidligste tider i menneskehetens kjente historie, til sumererne og babylonerne, mer enn 3000 år før Kristus, lenger tilbake i tid enn til det gamle Egypt. Ma’dan-folket bodde trolig mellom elvene lenge før den tid. Ifølge deres egne myter kom de inn i verden for seks–syv tusen år siden. Med sin eldgamle kultur basert på det lokale berdisivet, som deres flytende hus og båter ble bygget av, har sumparaberne levd i pakt med naturen og sine egne tradisjoner.
Kulturen ble kjent for resten av verden gjennom Wilfred Thesiger som bodde i området på slutten av 1950-tallet (The Marsh Arabs, 1964). Den anerkjente norske skribenten og fotografen Tor Eigland besøkte området i 1962 og dokumenterte Ma’dankulturen fotografisk. Sumparaberne ble også kjent gjennom Thor Heyerdahls bok Tigris På leting etter begynnelsen (1978). Kunnskapen sumparaberne hadde om siv som bygningsmaterialet tillot Heyerdahl å bygge den største sivbåten på 3.000 år og seile den fra munningen av elven Tigris via Pakistan til munningen av Rødehavet.

Fotograf Tor Eigeland
Tor Eigeland er utdannet i Norge, ved McGill University, Canada, the University of the Americas in Mexico og the School of Photojournalism of the University of Miami. Eigeland er en språkmektig person og snakker blant annet arabisk. Eigeland har som fotograf og skribent utgitt en rekke bøker. Blant annet elleve bøker for National Geographic Society. Han er også gjengitt i aviser og magasiner som Fortune, Time, Newsweek, Time-Life Books, Reader’s Digest, Natural History, Harpers & Queen, The Smithsonian, Rutas Del Mundo, The New York Times Sunday Travel section, Southern Accents, Entrée and Saudi Aramco World.
Bildene er til salgs. Priser fra kr 1500 - kr 10.000,-

KONTAKTPERSON: Halfdan Tangen jr, tlf 4737 52 60 – h.tangen@kon-tiki.no
PRESSEMELDING 21.09 kl. 13.00

Early Man and the Ocean - unik maritim konferanse og filmfestival på Bygdøynes i Oslo denne uken

Verdensledende fagkonferanse 23. – 24. september
Kon-Tiki Museet, Frammuseet og Norsk Maritimt Museum inviterer i samarbeid med Kulturhistorisk museum til konferanse og filmfestivalen Early Man and the Ocean. Dette er verdens eneste konferanseserie i sitt slag, og det er andre gang at museene på Bygdøy samarbeider om denne internasjonale konferansen og filmfestivalen. Første gang var i 2008 . Årets fagkonferanse har undertittelen Social Significance of Ocean Voyages, og samler spennende foredragsholdere og deltagere fra hele verden. Konferansen er gratis, og det er fremdeles noen ledige plasser igjen.

Hundre-kroners filmfestival 23. – 26. september
For kun 100 kroner kan deltagere vandre mellom museene på Bygdøynes og få med seg både museenes faste utstillinger og spennende godbiter på filmlerretet fra torsdag til søndag. Billettpass fås kjøpt på turistinformasjonen ved Rådhuset i Oslo og på de tre museene.
Varierte maritime godbiter

Kabang – thailandsk steinalderbåt langs norskekysten
Film om båtens reise langs vår egen kyst sommeren 2010. Filmen har premiere torsdag 23. september kl. 16.00 på Norsk Maritimt Museum. De neste dagene vises denne filmekspedisjonen på Kon-Tiki Museet i helgen kl. 12.00, 14.00 og 16.00, samt på Norsk Maritimt Museum lørdag kl 14.00 og søndag 12.00 og 13.00.

Roald Amundsens Sydpolsekspedisjon 1910 – 1912 er et eventyr av en film, og vises på Frammuseet fredag, lørdag og søndag kl. 11.00 og 15.00.

Building Pharaoh`s Ship – Can the legendary trading vessel of an Egyptian Queen sail again? Filmen følger et team med arkeologer og båtbyggere som rekonstruerer en egyptisk farkost og sjøsetter den i Rødehavet.

Mer detaljert info på www.kon-tiki.no, www.fram.museum.no og www.marmuseum.no
Kontaktperson: Halfdan Tangen jr, Kon-Tiki Museet, Mobil 47375260
h.tangen@kon-tiki.noStolte gutter fra Thailand går i land på Bygdøynes. Kabangen i bakgrunnen.

Se video fra Scanpix

LokalavisenFrogner

AbcTv - video
Steinalderbåt fra Thailand til Oslo 12. august etter seilas langs norskekysten i sommer!

Se bildene fra den Thailandske steinalderbåten under mottagelsen på Bygdøynes
Kon-Tiki Museet er engasjert i et maritimt prosjekt som har som siktemål å teste ut sjødyktigheten til Kabang båten fra Thailand. Ekspedisjonen startet 23. juli i Stavanger og avsluttet ved kaia til Kon-Tiki Museet (Bygdøynes) 12. ausust.

Ekspedisjonen ønsket også å drive kulturutveksling mellom norsk maritim historie og Mokenfolket, sjønomader som bor på Mu Kho Surin øyene i det nordlige Thailand og i Burma. Begge kulturene har levd med og av havet i tusener av år .Les mer om Kabang og steinalderbåten fra Thailand langs norskekysten i sommer

Følg den historiske reisen med Kabangen langs norskekysten
Kongelig besøk fra Thailand


Kon-Tiki Museet hadde den store ære av å få besøk av Hennes kongelige høyhet Prinsesse Soamsawali av Thailand torsdag 29. juli. Prinsessen og hennes følge fikk en guidet tur i museet og innblikk i Thor Heyerdahls ekspedisjoner. Prinsessen tok selv bilder i museet og virket interessert i utstillingene og hadde selv flere spørsmål knyttet til Heyerdahls ekspedisjoner. I tillegg møtte Prinsesse Soamsawali museets maskot, Hvalhaien Tom, for anledningen var dette ingen ringere enn multikunstneren Geir Børresen. Prinsessen var hyggelig og virket glad og fornøyd over besøket. Museet fikk en flott gave av kongehuset. Besøket på Kon-Tiki Museet ble sendt på nasjonalt TV over hele Thailand fredahg kl. 20.00 lokal tid.

Hilsen fra besøket fra Royal Thai Embassy

Foto:Royal Thai Embassy. Prinsesse Soamsawali på Kon-Tiki (photo)

Les også artikkel fra Scanpix
Miljølegenden Erik Dammann med robåt til Tall Ship Race

Erik Dammann fikk god støtte av Thor Heyerdahl da han i 1974 stiftet bevegelsen "Fremtiden i vpåre hender. Den miljøbevisste Dammann rodde likegodt til Kristiansand og for å overvære Tall Ship Race og hvor Erik Dammann mottok Erik Bys minnepris.
Kon-Tiki Museet gratulerer!!


På roturen (20 juli) skrev vi dette om Erik Dammann Les mer
RA II 1970 - 2010
Sommerutstilling!
Med Ra ekspedisjonene oppdaget Thor Heyerdahl at Atlanterhavet var sterkt forurenset. Hans miljøengasjement startet. Mer om dette i sommerutstillingen på Kon-Tiki Museet
Sommer på Kon-Tiki Museet - møt Hvalhaien Tom!

Kon-Tiki Museet har åpent alle dager i juni, juli og august fra 09.30 - 17.30.


Foruten å se utstillingene i museet kan du frem til søndag 8. august møte museets maskot, Hvalhaien Tom. (Ikke mandag 2. august).

Torsdag 29. juli fikk "Hvalhaien Tom" kongelig besøk fra Thailand. Se video. Beklager litt reklame i innslaget de første sekundene)

I butikken kan du også få en egen sommerrebus med oppgaver!


Barnas Kon-Tiki sider
Kon-Tiki Challenge 2011
Konkurranse for barn og ungdom.

Lag en reklamefilm, gjerne animasjon hvor du stiller et kristisk blikk på myndighetenes håndtering av miljøet. Se film med Alex Rosèn og les mer om Challenge 2011
For andre gang arrangerer Kon-Tiki Museet i samarbeid med Norsk Maritimt Museum og Kulturhistorisk Museum i Oslo "Early Man and the Ocean" I år er også Frammuseet med. EMO er både en filmfestival og en faglig konferanse. Årets tema er "Social Significance of Ocean Voyages.
Mer info: Early Man and the Ocean 2010
Plastiki
Olav Heyerdahl har deltatt i en miljøekspedisjon over Stillehavet nylig. Les mer om Plastiki!PRESSEMELDING 27 mai kl 12.00


"Oppdagelsesferd på Kon-Tiki Museet"
En opplevelse for hele familien-
med mange nyheter!

Søndag 30. mai fra kl.10.00.- 17.00.

Nyheter og aktiviteter denne dagen;
• Bli bedre kjent med Thor Heyerdahls eventyrlige ekspedisjoner.
Hvalhaien Tom – et illustrert eventyr fortalt av multikunstner Geir Børresen.
60 talls musikk med Peter Berry and The Shake Set og The Archer
Ny konkurranse for barn og ungdom utlyst av Alex Rosèn.
Møt hula hula damen Waikik.
• *******Informasjon om ny spennende TV-serie for barn.*********

I tillegg hils på Hvalhaien Tom som få besøk av Qvisten Animasjon og Kurt (blir grusomBli med på rebusløp i museet, fantastiske reisemål presentert av Albatros Travel. Sulten? Rimelig mat fra havet tilbredt av superkokkene Tom Victor Gausdal og Erling Stenersen Sundal fra Flavours for en billig penge.
FULLSTENDIG PROGRAM 30. MAI PÅ KON-TIKI MUSEET
Supplerende NY informasjon:

HVALHAIEN TOM:
Multikunstner Geir Børresen forteller om sine sprelske maleropplevelser under vann, ispedd historier om Hvalhaien – verdens største fisk og historier om Hvalhaien Tom. Ilustrerrt med både tegninger, bilder, film musikk og show. Passer for hele familien.

KONKURANSE: KON-TIKI CHALLENGE 2011
Konkurranse for elever i grunn- og videregående skole.
Lag en musikkvideo, gjerne animasjon hvor du retter et kritisk blikk på myndighetenes miljøinnsats!
Max 2 min varighet
Frist 1. mai 2011
Flotte premier!

Konkurransen er et samarbeid mellom TV2 Skole, Kon-Tiki Museet og Qvisten Animasjon. Utlyses av Alex Rosèn kl. 13,.00

NY NORSK TV-SERIE:
THOR DENNE LILLE OPPDAGEREN”/” THOR THE YOUNG EXPLORER”

EN ANIMERT TV-SERIE SOM LÆRER BARN OM GEOGRAFI, HISTO¬RIE, ARKEOLOGI, MYSTIKK OG MYSTERIER BASERT PÅ EN UNG THOR HEYERDAHL SOM HOVEDPERSON.

Et spennende samarbeid mellom Kon-Tiki Museet og Qvisten Animasjon.
”Thor den lille oppdageren” er basert på den virkelige Thor Heyerdahl, men her i en alder av 8 år. En nysgjerrig smart liten gutt på jakt etter å løse utfordringer og mysterier på sine reiser og eventyr over hele verden. Land og steder han besøker er virkelig og faktabasert gjerne knyttet til byggverk, artefakter og Thor Heyerdahls virkelige liv.
Handling og episodene er fiksjon, men også disse gjerne knytte opp mot en myte eller et mysterium.

Qvisten som produksjonsselskap ser en fantastisk mulighet i dette samarbeidet med Kon-Tiki museet. Vi ønsker sammen å kunne skape og produsere et univers, basert på Thor Heyerdahl karakteren og hans fargerike verden, som vi tror kommer til å fenge både barn og voksne. Det kommer til å være en TV-serie hvor vi vektlegger godt innhold i form av læring og underholdning og hvor vi ønsker og oppfordre barn til spennende aktiviteter som arkeologi, zoologi, geografi.
Vi ønsker å vise Thor Heyerdahl på en leken og lærerik måte for en ny generasjon. Samtidig som vi vil videreføre og ivareta den virkelige historien rundt denne utrolige mannen”.
Sier produsent på Qvisten Animation, Ove Heiborg

Knallbra og for ikke bare for de minste!
Endelig- dette er et prosjekt som det virkelig spruter oppdagelse og eventyr av. Samtidig så er det både lærerikt både når det gjelder historie, geografi og samfunnskap knyttet opp til hendelser som Thor Heyerdahl selv var opptatt av. Og kanskje er det slik at dette kan være noe som ikke bare de minste blir opptatt av, men som hele familien kan se sammen og glede seg over! Vi ser virkelig frem til å arbeide videre med dette”.
Sier markedssjef på Kon-Tiki museet Halfdan Tangen jr

Kontaktinformasjon Kon-Tiki Museet:
Halfdan Tangen
Mobil 47 37 52 60
Mail h.tangen@kon-tiki.no
www.kon-Tiki.no

Kontaktinformasjon Qvisten Animasjon
Ove Heiborg
Mobil 90 10 45 76
Mail ove@qvisten.no


Det er inngått hovedleverandøravtale på catering til arrangement for private, bedrifter og organisasjoner på Kon-Tiki Museet med kokkekoleektivet Flavours. Norges ledenede cateringfirma Flavours er blant annet kjent for "Smaken av Norge" på TV2 med Erling Stenersen Sundal og "Masterchef" med Tom-Victor Gausdal på TV3. Les mer.

Søndag 30. mai er både kokken Erling og Tom-Victor bak grillspakene på kon-Tiki Museet. Denne dagen skjer det nye for både store og små. Maskotten Hvalhaien Tom kommer, Kurt (blir grusom) kommer. Multikunstner Geir Børresen forteller et fargerikt eventyr fra livet under vann. Masse musikk og mye mer om dette kan du lese her.


Pressekonferanse på kon-Tiki Museet onsdag 28. april 2010 kl. 12.00

Ny spennende utstilling med fokus på Thor Heyerdahls globale miljøinnsats og lansering av en unik reise i Thor Heyerdahls kjølvann til Sør-Amerika og Påskeøya med reiseselskapet Albatros. Kon-Tiki Museet 12.00-13.00.

Kl. 12.00: Ra II 1970 - 2010 Et maritimt arkeologisk eksperiment gir grobunn for globale miljøtiltak!


I denne filmen forteller Thor Heyerdahl selv om hvordan havet var blitt forurenset på deres ferd over Atlanterhavet i 1969 og 1970

I år er det 40 år siden Thor Heyerdahl med sitt internasjonale mannskap krysset Atlanterhavet med sivbåten Ra II for å vise at denne type farkoster kunne vært benyttet allerede lenge før Colombus. Havet var forurenset, og Thor Heyerdahl ble bekymret. Brev ble sendt til FN. Verdens oppmerksomhet ble rettet mot oljesøl til havs.Tiltak ble iverksatt. Historien fortelles på Kon-Tiki Museet i ny utstilling som åpnet med pressekonferanse 28. April kl. 12.00.

Thor Heyerdahl jr, styreformann ved Kon-Tiki Museet, utstillingsansvarlig Reidar Solsvik, Kon-Tiki Museet og fagsjef Nina Jensen, WWW forteller og svarer på spørsmål

Kl. 12.30: Presentasjon av unikt reisemål i Thor Heyerdahls kjølvann

Det danske reiseselskapet Albatros satser i Norge. Kronjuvelen i deres nye katalog er en guidet reise i Thor Heyerdahls kjølvann til Sør-Amerika og Påskeøya.

Første tur går til høsten og den første påmeldte er Thor Heyerdahl jr. Presentasjon av katalog og turopplegget ved eier og administrerende direktør av Albatros Søren Rasmussen og Geir Aasgaard Hansen

Se annonse og pris på turen


Pressekontakt:

Kon-Tiki Museet:markedsansvarlig Halfdan Tangen jr : h.tangen@kon-tiki.no mobil: 4737 52 60

Albatros Travel: markedansvarlig Geir Aasgaard Hansen - gah@albatros-travel.no mobil: 0045 20974613


Ny ekspedisjon i Thor Heyerdahls kjølvann pågår nå!
Olav Heyerdahl, sønnesønn til Thor Heyerdahl deltar som mannskap på en ny spennende ekspedisjonen fra San-Fransico til Sydney.
Plastiki er en 60 fots stor katamaran laget av 12,500 resirkulerte plastflasker (av srPET plast). Dette helt unike designet er laget av 100% resirkulerbart materiale. Ekspedisjonen ønsker å sette fokus på forsøpling av verdenshavene

Olav Heyerdahl og Plastiki ekspedisjonen vil være en del av en ny utstilling på Kon-Tiki Museet som feirer 40 års jubileum for Ra IIs vellykkede seilas over Atlanterhavet, 1970-2010.
Thor Heyerdahls Ra ekspedisjoner markerte begynnelsen på den globale kampen mot forurensning av verdenshavene. Mer om Plastiki i Thor Heyerdahls kjølvann
Thor Heyerdahl og Kon-Tiki ferden i ny storfilm

Regisørene bak Max Manus har fått 18 millioner av Norsk Filmfond til en storfilm om Thor Heyerdahl og Kon-Tiki ekspedisjonen.

Kon-Tiki Museet er veldig godt fornøyd med nyheten. Filmen som er en norsk/britisk produksjon vil antagelig få et budsjett som totalt er det største som noen gang har vært reist i Norge. Museet regner med at filmen vil bli vist i en rekke land.

KLIKK PÅ BILDET TIL VENSTRE OG HØR SPENNENDE EPISODER FRA KON-TIKI FERDEN SAMT INTERVJU MED REGISSØRENE AV DEN NYE STORFILMEN OM KON-TIKI EKSPEDISJONEN. 3 MIN VARIGHET


MILJØKONKURRANSE - MILJØUTSTILLING - TA VARE PÅ MILJØET

Konkurranse for barn og ungdom opp til 18 år!  1. pris kr 5000,-

Med Ra-ekspedisjonene i 1969 og 1970 satte Thor Heyerdahl verdens oppmerksomhet på forurensning av verdenshavene.

Det ble i ettertid gjort mye for å bedre miljøet i havet. I år er det 40 år siden Ra II seilte over Atlanterhavet. I denne anledning skal Kon-Tiki Museet skal ha en egen utstilling som åpner 28. april og varer frem til 28. september.
Kon-Tiki Museet utfordrer enkeltelever eller skoleklasser til å lage en egen utstilling i jubileumsutstillingen

I et eget monter i hovedutstilliingen (Se bilde over fra dagens utstilling) som måler; lengde 200 cm, Høyde 50 cm. Dybde: 40cm ønsker vi at barn og ungdom lager en ustilling over temaet ”Ta vare på miljøet”. Man kan lage en utstilling (tablå) eller flere mindre som forteller en historie tuftet på dette temaet.

Innleveringsfrist til Kon-Tiki Museet senest 12. april 2010

Merk bidraget :”Ta vare på miljøet”, Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo.

Eventuelle spørsmål kan rettes til h.tangen@kon-tiki.no eller reidar.solsvik@kon-tiki.no
Klikk på bildet over å se detaljert hva som skjer i Vinterferien 2010 på kon-Tiki Museet.UNGDOMMEN TAR "KAMPEN FOR MILJØET" PÅ ALVOR

Foto: Sandra Johansen og Jacob Myklestad fra Byåsen Videregående skole er 2 av vinnerne av konkurransen "Kampen for miljøet" her sammen med Fredric Hauge og Thor Heyerdahl jr i Larvik i forbindelse med Thor Heyerdahl International Days 28 oktober.


Ungdommen tar kampen for miljøet på alvor

126 ungdommer har laget reklamefilm om miljø. Oppgaven ” Lag en reklamefilm på ca 1 minutt hvor du oppfordrer ungdom i din egen alder til å gjøre noe positivt for miljøet” har favnet vidt blant norske ungdom! Konkurransen var utlyst av Thor Heyerdahl Instituttet og driftet av Kon-Tiki Museet i Oslo.. Det kom inn 34 bidrag hvor 126 elever har deltatt. I går ble vinnerene kåret i Larvik i forbindelse med Thor Heyerdahl International days.1. Prisen var på kr. 10.000,- og deles mellom de 3 vinnerbidragene. I alt kom det inn 34 bidrag hvor 126 elever har deltatt.

Delt 1. Pris til bidraget SUPER SANDRA, Byåsen Videregående skole; Trondheim
v/ Sandra Johansen, Merete Stjern Nesheim, Julia P. Danielsen, Mia Hanssen og Ane Bermudez

Delt 1.Pris til bidraget SKRU AV LYSET NÅR DU KAN, Høgtun Videregående skole, Troms
Rebekka Helmersen, Kenneth Jensen, Glenn Sønvisen, Cathrine Skogheim

Delt 1. Pris til bidraget NATUREN TAR TILBAKE, Byåsen Videregående skole, Trondheim
v/ Jacob Myklestad, Nina Dragsten Stene, Stine Bragstad Stenhaug, Adrian Hildrum, Maren Flack Bergby og Silje M. Holsen Dising

Juryren har bestått av:
Maja Bauge, Direktør,Kon-Tiki Museet; styremedlem ved Thor Heyerdahl Instituttet
Erling Storm, styremedlem ved Thor Heyerdahl Instituttet
Alex Rosèn, ”Venn av Kon-Tiki Museet” og multikunstner
Halfdan Tangen jr, Markedssjef,Kon-Tiki Museet

Vedlagt foto. Sandra Johansen og Jacob Myklestad fikk mye heder for sine vinnerbidrag i Larvik. Her sammen med miljøforkjemper Fredric Hauge og Thor Heyerdahl jr.

Utlysningen og vinnernes bidrag kan du se på film ved å fse film lengre nede på siden.


Adressavisa skriver - klikk her

For ytterligere informasjon kontakt:
Kon-Tiki Museet
Halfdan Tangen jr
47 37 52 60

h.tangen@kon-tiki.no

"Kampen for miljøet" - Lag en reklamefilm. For ungdom 15-20 år. 1 pris kr 10.000,-


HER ER VINNERNE. SE FILM TIL HØYRE


Les reportasjen i FILMMAGASINET om "Kampen for miljøet

NYHET - FÅ KON-TIKI MUSEETS NYHETSBREV GRATIS TIL DIN E-POST ADRESSE

HELT NYTT UNDERVISNINGSOPPLEGG FOR UNGDOMSTRINNET OG VIDEREGÅENDE


NYE UTSTILLINGER GAMLE NYHETER FRA KON-TIKI MUSEET - KLIKK HER