25/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

Thor Heyerdahl - Kon-Tiki and the value of an oscar
til 1. oktober 2011

I år er det 60 år siden Thor Heyerdahl vant Oscar for beste dokumentar for filmen om Kon-Tiki ekspedisjonen. Det var selve katalysatoren for Thor Heyerdahls verdensberømmelse. Dette førte i sin tur til at boken om ekspedisjonen gikk sin seiergang verden rundt, oversatt til 70 språk og solgt i millioner av eksemplarer. Dette ga muligheter for nye ekspedisjoner for Thor Heyerdahl og filmkameraet var stadig med.

I denne utstilling ønsker Kon-Tiki Museet å formidle hvor viktig film var for Thor Heyerdahls verdensberømmelse og opprettholdelse av denne. Utstillingen forteller også hvordan en Oscar i 1951 ga grobunn for en helt ny popkultur med musikk, restauranter og klesmoter. Tiki popkulturen!

Og Kon-Tiki historien fortsetter. Nå er en ny kinofilm på trappene med et av de største budsjett i Norgeshistorien regissert av guttene bak Max Manus og produsert av Aage Aaberge og Jeremy Thomas. Utstillingen vil i oppdaterte bilder og filmklipp også følge utviklingen av denne nye ”Kon-Tiki” filmen. Du kan se utstillingen frem til 1.oktober 2011 på Kon-Tiki Museet.

Se flere bilder fra utstillingen på Kon-Tiki Museet, "Kon-Tiki Oscar 1951 - 2011"


Thor Heyerdahl Kon-Tiki and the value of an Oscar
I forbindelse med markeringen av at det er 60 pår siden Thor Heyerdahl vant Oscar for beste dokumentar er det igangsatt en turne i Norge og utland med visning av originalfilmen, foredrag og utstilling med mer

. Se presentasjon av opplegget "Thor Heyerdahl - Kon-Tiki - the value of an Oscar" .


Se også eksempler på postere knyttet til turneen "Thor Heyerdahl - Kon-Tiki - the Value of an Oscar."

Mer om Thor Heyerdahl med kamera og film