18/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

Kon-Tiki Fiskegryte
er basert på Thor Heyerdahls smaksopplevelser fra Kon-Tiki ferden. Han var selv med på å utvikle Fiskegryten som tilberedes av landets beste kokker. En del av inntekten går til et eget fond for barn og ungdom som gjør noe for å bevare miljøet i havet.Kon-Tiki Fiskegryte kan servers som lunsj, middag, forrett til en 3 retters middag eller som del av en tapasbuffet. Kon-Tiki Museet benytter seg av cateringfirmaet Flavours som er Norges ledene leverandør av mat

NB: INGEN ARRANGEMENT PÅ KVELDSTID I PERIODEN 10 JANUAR - 10 JUNI 2014 - GRUNNET OPPGRADERING AV UTSTILLINGER I ANLEDNING THOR HEYERDAHL 100 ÅRS JUBILEUM


Menyer Kon-Tiki 2014

Lettbakt salmalaks servert med løyrom og avocadocreme, liten urtesalat med granateple og soyasjy

Andeconfit med andepølse, garneres med syltet sopp og rotfrukter, amadinepoteter og en calvadossaus

Sjokolade ”nemesis” toppet med en syrlig yoghurtcreme og nedlagte bær

*

Kon-Tiki fiskegryte med havets delikatesser

Lam fra Jæren serveres med potetstappe tilsmakt med grov sennep og estragon, gioggiabeter og en sherrysaus

Bakte epler på en liten pannekake med hvit sjokoladekrem, nøttekaramell og coockie crumbles


Tapas meny :

MENY 1

Coppa di parma, skinke fra nakke og fenikkel salami

Norsk kongekrabbe pil-pil, ovnsbakt krabbe med chilli-lime glaze

Ukens friske salat "back door"

Vitello tonato, roastbeef av kalv med tunfisk-kapersdressing og salat

Pincho med spicy krydrede landkyllinglår ¨asia¨ fra Stange i Vestfold

Lettbakt Salma laks med eggekrem, pepperot og dill

Caprese, Tomat og mozzarella salat med rødløk og basilikum

Garganelli pasta med pancetta, pequillos paprika og parmesan

Grillede ribbepølser "flavours" med sennepsfrø og ristet pepper

Ferske oliven fra Napoli og moden fransk comté

Landbrød & aïoli

Ukens friske dessert servert i glass

MENY II

Lettbakt salmalaks med krydderskorpe toppet med eggekrem

Makiroll fylt med store grønnlandsreker, agurk og chiliaioli

Hjemmelagde pølser tilsmakt med sort pepper og sennep

Backdoors ”sommercaprese” med vannmelon og mozzarella

Nypotetsalat med vårløk, persille og kapers

Utvalg av italiensk spekemat, oliven og ost

Spareribs av frilandsgris med hot pepper glazing

Asparges servert med småtomater og parmesan

Bløte vårruller med ”crispy duck” og hoisinsaus

Grønn salat

Brød, aioli og urtedressing




Fingermat Meny :

Crostini med reker, majo, asparges "skagen"

Liten skje med spicy kveiteceviche og ponzo saus

Ristet brød med foie gras terrine og kvedegelé

Bløt vårrull med ferske reker, koriander, thai basilikum, kimchi og hoi-sin

Mini steak «sandwich», løkmarmelade og tomat

Saltbakte nypoteter med pepperotkrem og kaviar

Klippfisk brandade på crostini med oliven og pequillo

Müslibrød med blåskimmelkrem og nøtter

Krydderspeket laks med avokado-wasabikrem og karse

Liten terte med vaniljekrem toppet med frukt og bær