24/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish

GAMLE NYHETER FRA KON-TIKI MUSEET

Siste mulighet til å oppleve:

"Treasures of The Sea"
- unik fotoutstilling på Kon-Tiki Museet - i februar 2009!
Undervannsfotografen Noam Kortler har vunnet en rekke internasjonale priser og er en velkjent person så vel i dykkemiljøer som i fotomiljøer.

Utstillingen som er en salgsutstilling består av et 20 tallsfotografier og vil står kun ut februar 2009.”Colorful business” fikk nylig (høsten 2008) følgende hedersbevisningen av BBC

This photo got the prize in the BBC wild life photographer of the year 2008.
In the underwater world category as "highly commended"
.
Dette bildet er en del av utstillingen og er for salg. Flere av Noam Kotlers bilder finner du her

Geir Børresen intervjuer Noam Kortler i denne lille Kortfilmen. Klikk her


Nesten ”Haisommer” på Kon-Tiki Museet i Vinterferien!

I vinterferien i uke 8 fosser det nesten over av maritime tilbud på Kon-Tiki Museet. Det går i hav, hai og opplevelser knyttet til verdenshavene for både store og små. Filmer om Thor Heyerdahls ekspedisjoner til havs i helgen. I ukedagene foredrag om Kon-Tiki ekspedisjonen og møte med Hvalhaien, undervannsfotoutstilling, barna kan tegne sin undervannsdrøm, havgående familierebuser og kanskje møter du museets maskot Hvalhaien Tom.

FILM I HELGENE I VINTERFERIEN
Lørdag 14 og søndag 15 februar samt lørdag 28 januar og søndag 1 mars viser vi film om Thor Heyerdahls ekspedisjoner som passer for hele familien. Filmprogram her


Passer for: Hele familien

TEGN DIN EGEN UNDERVANNSDRØM
En av verdens mest kjente undervannsfotografer, Noam Kotler stiller ut sine fargesterke foto på Kon-Tiki Museet i februar.

Midt inne i utstillingslokalet har vi satt opp bord, stoler, tegnesaker og ark. Vi vil at barna skal tegne sin undervannsverden eller undervannsdrøm her midt mellom bilder av haier, havhester og andre sjødyr. Resultatene vil vi lage en egen utstilling av i mars!Passer for: Kanskje mest for barna

Les her hva bladet DYKKING skriver om opplegget på Kon-Tiki Museet i Vinterferien
KON-TIKI OG HVALHAIEN! - et bildeforedrag om Kon-Tiki ferden og møte med hvalhaien
Plutselig en dag ute på Stillehavet møter Kon-Tiki flåten på en ukjent skapning. Verden største fisk Hvalhaien dukker opp av dypet. Hva skjer? Dette og mer om Kon-Tiki ferden og fiskene de møtte på får du høre og se mer om hverdager i vinterferien kl. 12.00. Passer for: Egentlig alle

MØT HVALHAIEN TOM !
Maskotten Hvalhaien Tom dukker opp på Kon-tiki Museet i Vinterferien. Kanskje de er en av dem som får møte han.

Passer for: store og små

REBUS TIL HAVS !
Bli med på rebus og løs oppgaver knyttet til havet. Svarene finner du på Kon-Tiki Museet. Flotte premier fra museets souvenirbutikk!

Passer for: Hele familien

Lenge siden sist du besøkte Kon-Tiki Museet?
Benytt sjansen i Vinterferien. Få med deg de spennende utstillingen og de aktiviteter vi spesielt har tilrettelagt denne vinterferien. Det er kalt ute ,men hos oss er det varmt og vi satser på ting som har med hav og varmere strøk å gjøre denne vinterferien.

Velkommen!

Vanlig entre`


NYHET! Våren 2009 tilbyr Kon-Tiki Museet 50 skoleklasser inngang til museet samt et 30 minutters foredrag for både elever og lærere til kun kr. 300,- les mer her!

THOR HEYERDAHL - THOR HEYERDAHL MANNEN OG VERDEN

Trykk på filmen og få et kort innblikk i hva forfatteren Ragnar Kvam jr sier om boken "Thor Heyerdahl mannen og verden". Intervjuet på Kon-Tiki Museet lørdag 22. november 2008. Filmen har 1 minutt og 35 sekunder varighet. Les også mer om boken ved å trykke her

Hold allerede nå av søndag 24 mai. Da skjer det mye på Kon-Tiki Museet. Les mer her
Les mer om hva museet
tilbyr av events her
Anbefalt lesning
Flere signerte bøker til salgs. les mer
Sjekk Event her Sommeren 2009 utstilling Klikk her konkurranser
for barn og ungdom her"Treasures of the sea"
I februar kan du selv se Noam Kortlers, en av verdens mest kjente undervannsfotografer stille ut sine bilder på Kon-Tiki Museet
Geir Børresen maler både over og under vann Mer om Noam Kortler Dette bør du få med deg

NYHET: Ta med skoleklassen din til Kon-Tiki Museet. Pris kr. 300 som også inkluderer foredrag om thor Heyerdahls liv og ekspedisjoner! Ta kontakt på shop@kon-tiki.no for påmelding og bekreftelse for at din klasse har fått plass. Vi har ennå noen ledige plasser igjen.


PRESSEMELDING 31.10.08 KL. 13.00

30 oktober ble vinnerene av thor Heyerdahl konkurransen behørlig feiret i Gamle Logen i Oslo.
1. prisen på kr. 15.000 gikk til Ingrid Kristine Anker, Renate Mathiasen og Maria Andreassen fra Greveskogen Videregående skole i Tønsberg. 2 prisen på kr. 10.000 gikk til Kaia Linnea Dahle Nyhus ved Færder Videregående skole, Tønsberg. På bilde flankert av til venstre Olav Heyerdahl og til høyre Thor Heyerdahl jr. (Styreformann)


THOR HEYERDAHL KONKURRANSEN 2008
Konkurranse for deg mellom 12 – 20 år
Urbefolkningen - en ressurs!
Hvordan har urbefolkningen i ditt land bidratt til det samfunnet vi lever i dag? Hvordan tror du urbefolkningens kultur kan bidra positivt i det samfunnet vi lever i årene som kommer?
Med utgangspunkt i overnevnte spørsmål lag en presentasjon. Enten film, fotomontasje,
dataspill, skuespill (må filmes), tegning, maleri, en illustrert stil – eller annet medie som kan presenteres visuelt. Maks 10 minutter.
Thor Heyerdahl var svært opptatt av å snakke og føre samtaler med mennesker fra ulike kulturer for å lære fra deres historier og videreføre denne viten til nye generasjoner.
Et viktig suksesskriterie for hans enorme oppmerksomhet verden over var hans evne til å formidle via film, bilder, foredrag, artikler og bøker… og tegninger.
Vi vil at du, alene, eller sammen med andre skal løse denne oppgaven slik at den lar
seg presentere for et større publikum.

Jurien har vurdert en rekke meget gode og forseggjorte bidrag og har valgt å dele ut 2 priser.

Jurien har bestått av direktør Maja Bauge ved Kon-Tiki Museet og styremedlem i Thor Heyerdahl Instituttet, Erling Storm styremedlem i Thor Heyerdahl Instituttet og Halfdan Tangen jr, markedssjef ved Kon-Tiki Museet


Noen har valgt å løse oppgaven ved Powerpoint presentasjon, film, malerier og tegninger. Vinneren har benyttet en enkel men meget omstendelig presentasjonform inspirert nettopp av urbefolkningen nærhet til de enkle ting. Historien er laget som en tegneserie som tar betrakteren med på en reise gjennom flere lands kulturer og er også en reise i tid. I tillegg er den humoristisk. Historien viser eksempler på hvordan dagens samfunn er bygget på tradisjoner fra nettopp urbefolkningen i flere land, blant annet vårt eget. Historien kaster også søkelys på viktigheten av å holde på de nære ting i fremtiden blant annet for å unngå katastrofer som global oppvarming. Vel gjennomført.
Og vinnerne er Ingrid Kristine Anker, Renate Mathiesen og Maria Andreassen ved Greveskogen Videregående skole i Tønsberg. Prisen er på kr. 15.000.

2 pris deltagerne har valgt å bruke et helt annet medie for å svare på oppgaven. Her er det brukt animasjon som verktøy. Meget bra presentasjon som tar oss med til nordområdene hvor samenes historier vandrer videre med våre norske historier. Dette fortalt i en morsom historie ”Hvordan myggen kom inn i verden”
Og 2 prisen går til.. Kaia Linnea Dahle Nyhus, Færder videregående skole og er på kr. 10.000
Gratulerer

PRESSEMELDING 24 OKTOBER KL. 12.00

LITT AV EN SEIER FOR ELEVER VED FÆRDER VIDEREGÅENDE SKOLE OG GREVESKOGEN VIDEREGÅENDE SKOLE I TØNSBERG

Vinnerne av Thor Heyerdahl konkurransen 2008 får med seg hele klassene sine til Kon-Tiki Museet med foredrag/omvisning av Thor Heyerdahl jr (Styreformann ved Kon-Tiki Museet).

Deretter mottagelse på Stortinget og seminar om urbefolkningen ved den kjente foreleseren Mary Simon på Gamle Logen i Oslo torsdag 30 oktober.


Barnebarnet av Thor Heyerdahl, Olav Heyerdahl deler ut 2 priser til de beste bidrag. 1 prisen er kr. 15.000 og 2 prisen er kr. 10.000.Ennå vet ikke de 50 videregående skoleelevene hvem som stikker av med de gjeve premiene. De offentliggjøres først på Thor Heyerdahl International Day mellom kl. 14.00-16.00. Les mer om Thor Heyerdahl konkurransen 2008.


* Mary Simon, Tidligere president for INUIT Circumpolar Conference og kanadisk ambassadør for inuittspørsmål i kanadisk UD. Hun har vært viseformann for styret, Native Economic Development Program og direktør for Canadien Institute for International Peace and Security.

Tema: The Inuit of Circumpolar Region in a challenging world
- Inuit of Canada
- Inuit of the International Flora

Arrangementet på Gamle Logen fra 14.00-16.00 er forøvrig gratis og åpent for alle.


PROGRAM THOR HEYERDAHL INTERNATIONAL DAY 30.10.08

14.00-14.15:
Conference opening by compère Kristin Saga
Musical performance by AUM “A tribute to Thor Heyerdahl”

14.15-15.15:
The Thor Heyerdahl International Speech 2008 by Dr. Mary May Simon, leader for Inuit in Canada and President of Inuit Tapiriit Kanatami. "THE INUIT OF CIRCUMPOLAR REGION IN A CHALLENGING WORLD."

15.15-15.45: 
The Thor Heyerdahl Competition 2008, for young people 12-20 years old. Presentation of the best contributions and award winners by Olav Heyerdahl, member of the  Tangaroa expedition.

15.45-16.00: 
Musical performance by AUM “Free”

Programme subject to change.


THE THOR HEYERDAHL INTERNATIONAL DAY
Thor Heyerdahl International Day arrangereres hvert år av Thor Heyerdahl Instituttet i Larvik. Det er også Thor Heyerdahl Instituttet som står bak konkurransen om urbefolkningen med Kon-Tiki Museet som sekretariat og prosjektledelse.


Kon-Tiki Challenge 2009

Vinn kr. 20.000!
Konkurranse for deg mellom 12 - 18 år

Årets oppgave handler om lokalt miljøengasjement.

Oppgaven er ment for å skape engasjement både for den enkelte deltaker og gjennom presentasjon av bidragene.

Ta grep om miljøet!

Lag en dokumentarfilm på maks fem minutter om ungdom i ditt nærområde som
har gjort noe bra for miljøet i løpet av det siste året. Det kan for eksempel dreie seg
om tiltak mot forsøpling, protester mot miljøforurensning, forebyggende miljøtiltak
som å sykle i stedet for å kjøre moped eller enkle miljøpositive oppfi nnelser.

Juryen ser etter kreativitet og nyskapende virksomhet både i selve miljøengasjementet
som blir dokumentert og i dokumentarfilmen i seg selv.

Innsendte bidrag kan bli benyttet i Gyldendal Undervisning og Kon-Tiki Museets
undervisningsopplegg.

Juryen belønner vinnerbidraget – dokumentarfilmen på den ene siden og miljøengasjementetpå
den andre – med kr. 10 000 til hver. Det er selvfølgelig lov å delta på begge sider av kamera!

Frist for innsendelse: 1. Mai 2009

Hvem kan delta: 12-18 år – norske så vel som engelskspråklige.
Innsendte bidrag kun på norsk og engelsk

Bidraget produseres og sendes på DVD sammen med en kort tekst som omhandler hvem som deltar og hva bidraget i enkelhet består av.

Sendes til: Kon-Tiki Museet, ”Challenge 2009” Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo


Les mer fjorårets konkurranse Challenge 2008 her


Vinnere av Challenge 2008 er klar
Challenge 08 - (Praktisk forståelse av å leve som muslim i Norge)
(kr. 25.000 i Fondsandeler i Skagen Kon-Tiki) Kon-Tiki Museet gratulerer!

Irina, Sandra og Katrine, Bergen Handelsgymnasium. Les mer om Challenge 2008 her


NYHET: For skoleåret 2008-2009 tar museet inn 100 skoleklasser (1-10 trinn) GRATIS. Førsteemann til mølla.
Ta kontakt på shop@kon-tiki.no for påmelding og bekreftelse for at din klasse har fått plass. Vi tar imot bestillinger fra 1 mai 2008.


Andre gode grunner til å legge et besøk til Kon-Tiki Museet nå i høst:


Mest kjent på Kon-Tiki Museet er den
orginale balsaflåten Kon-Tiki og bilder og
gjenstander fra denne ekspedisjonen. Denne utstillingen har som andre utstillinger i museet fått en ny unik skiftende belysning.

Det var i 1947 at Thor Heyerdahl og hans
manskap krysset Stillehavet på denne flåten.

Med sitt internasjonale mannskap viste Thor Heyerdahl at det i 1970 var mulig å krysse Atlanterhavet med en slik farkost. Kanskje hadde man også gjort dette tusener av år tidligere!

Ra II ble bygget av papyrus og er noe av
det første du møter på Kon-Tiki Museet.

I år feirer Kon-Tiki Museet 30. års jubileum for Tigris ekspedisjonen.

Stjernestier over Stillehavet - Ny utstilling åpnet 31 august.

Museet har fått en helt nye utstillinge om
Påskeøya hvor Thor Heyerdahl gjennomførte flere ekspedisjoner.

En 30 meter hulevandring i kjelleren får deg til å føle deg som du virkelig er på Påskeøya. Øya som er kjent for sine kjempestatuer har i tillegg til mange store og små undergjordiske huler.

En relativt ny utstilling (åpnet 18 juli 08) forteller om Kon-Tiki Museets spennende historie.

Viste du at Knut Haugland som var med på Kon-Tiki ferden ledet museets drift i mer enn 40 år!

I museets kjeller finner du en kopi av verdens største fisk, Hvalhaien.

Kon-Tiki Museet har Europas største utstilling om Påskeøya. Utstillingen har fått nye bilder og mer informasjon enn tidligre.

Få også med deg utstillingen om ekspedisjonen til Fatu-Hiva i 1937-38

Og den nye utstillingen om Verdensborgeren Thor Heyerdahl.

Filmen om Kon-Tiki ekspedisjonen vant Oscar for beste dokumentar i 1951. I museets kino kan du se klipp fra denne.

Og ved inngangen til kinoen kan du se den ekte ekte Oscar statuetten og 2 filmkamera som ble brukt til å filme ekspedisjonen.

Nå kan du også fordype deg ytterligere i Thor Heyerdahls spennende og interessante liv og ekspedisjoner.

I museets computeravdeling kan du på egenhånd lære mer om Thor Heyerdahl og hans verdenskjente ekspedisjoner.

Og i Museets butikk kan du finne både lærerike bøker og morsomme souvenirer og gaveartikler.

Helt nye Kon-Tiki Mugs blir nok et samleobjekt!