Thor Heyerdahl (1914-2014)

Da Thor Heyerdahl døde 18. april 2002 var det den mest kringkastede nyheten i verden. Ingen nordmann har opplevd dette hverken før eller siden. Hans verdensberømmelse startet 55 år tidligere med den legendariske Kon-Tiki ferden og bilde av Thor Heyerdahl og hans mannskap sammen med USAs president Truman utenfor det hvite hus.

Bildet og historien om Kon-Tiki ferden  gikk verden rundt. Interessen ble ikke mindre med filmen om ekspedisjonen vant Oscar for beste dokumentar og at bøkene fikk millionomsetningen og ble med tiden oversatt til 72 språk.

Thor Heyerdahl greide i disse årene å holde på sin verdensberømmelse med nye ekspedisjoner som ble elsket av en hel verden men også sterkt kritisert av akademia. Kon-Tiki Museet markerer 100 års jubileumet på flere måter med nye og oppgraderte utstillinger på Kon-Tiki Museet. En rekke arrangementer på museet. Konkurranser samt en stor vandreutstilling i inn og utland.

Les også Høydepunktene i feiringen i dagene 4 - 10 oktober (Engelsk)

 

Thor Heyerdahl Anniversary Exhibition tour 2014-2015

Vandreutstillingen Thor Heyerdahl 1914 - 2014 viser i tekst og bilder de mest kjente ekspedisjonene til Thor Heyerdahl i form store plakater med tekst og bilder. Se reiseruten og bilder fra utstillingen på facebook.

Utstillingen tar for seg livet til Heyerdahl og prøver å komme tettere på livet til nordmannen som satte ut på verdens største Ocean i 1947 på en balsaflåte som de fleste trodde ville synke. Et vågestykke som kunne kostet han og mannskapet livet men som resulterte i verdensberømmelse og nye eventyr.

Vandreutstillingen startet på Svalbard i Januar og har siden vært i en rekke byer i Norge samt 6 uker på Hurtigruta Trollfjord. Se kart til venstre. Ved åpning av utstillingen på ulike steder har det også vært foredrag av Thor Heyerdahl jr, Halfdan Tangen jr og Ragnar Kvam jr. Utstillingen avsluttes i 2014 på Røros Hotel med foredrag den 4. desember ved Thor Heyerdahl jr og Halfdan Tangen jr. En powerpoint presentasjon av vandreutstillingen kan man se her.

Foredrag og utstillinger også i 2015

Utstilling og foredrag fortsetter i 2015 i samarbeid med blant annet Hurtigruten Trollfjord på strekningen Bergen - Oslo. Foredrag av Halfdan Tangen jr, Kon-Tiki Museet ombord i skipet  mandag 5. januar kl 14.00, 6 januar kl. 14.00 og 18.00 og også til kai i Oslo med foredrag av Thor Heyerdahl jr og Halfdan Tangen jr lørdag 10 januar kl. 13.00.

  

 Foto over: Deler av utstillingen på Røros Hotell, desember 2014.

Foto over:  23 august på Akershus Festning på Verdens Kuleste Dag, arrangert av Sparebankstiftelsen DNB. 50 000 mennesker var innom området.
Full fart i teltet med utstilling og tegnekonkurranser, quiz og underholdning.

 

Foto over og under: Thor Heyerdahl Gigantutstilling på Oslo S - 1. August - 15 September 2014

Thor Heyerdahl 100 års utstillingen på Torp Lufthavn, Sandefjord fra 10 september til 5 oktober 2014. Foto under.


Foto under: Utstilling i Lillehammer fra 8. oktober 2014

Foto under: Utstilling på NTNU, Trondheim fra 14. november til 2 desember.

See more photos from NTNU.