24/04/2014

The Kon-Tiki Museum
in your language!

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - short history

Kon-Tiki - in finnish


Thor Heyerdahl 1914 - 2014

Kon-Tiki Museet feirer at Thor Heyerdahl i 2014 ville ha vært 100 år. I den forbindelse blir det nye utstillinger og oppgraderinger av eksisterende utstillinger. Kon-Tiki Museet tilbyr foredrag og omvisning

Thor Heyerdahl
som barn
Reisen til paradiset
i Stillehavet
Den berømte
Kon-Tiki ferden
Ra ekspedisjonene
over Atlanterhavet
Ekspedisjoner til Påskeøya og Peru


Foredrag på Kon-Tiki Museet

Kon-Tiki Museet tilbyr foredrag for større og mindre grupper, både barnehager, skoleklasser og voksne. Vi gir et innblikk i Thor Heyerdahls mange banebrytende ekspedisjoner og prosjekter.

Dere får kjennskap til bakgrunnen for Heyerdahls tidlige oppdagertrang, og hvorfor han bestemte seg for å vende tilbake til naturen. Vi presenterer Heyerdahls mest kjente ekspedisjon, Kon-Tiki ekspedisjonen. Vi gir de besøkende en introduksjon til utgravningene på Påskeøya, samt ekspedisjonene med RA, RA II og Tigris. Dersom det er ønske om å høre mer om hans prosjekter i Peru eller på Tenerife kan vi også forberede dette. I foredrag til de aller minste lar vi noen av de mange dyrene Thor Heyerdahl omga seg med, illustrere deler av historien. Historien blir fortalt ved aktiv bruk av originale bilder fra ekspedisjonene.

Vi ønsker en uformell atmosfære i møte med skoleklasser, og legger opp til at det skal være mulig å stille spørsmål underveis i foredraget. Gruppene kan ytre ønske om at det blir fokusert spesielt på spesifikke ekspedisjoner eller aspekter ved Thor Heyerdahls livsverk. Det er nyttig for oss om vi mottar slike ønsker på forhånd. Foredraget vil normalt vare ca 30-40 min, med mindre annet er spesifisert. Vi tilpasser innholdet og detaljene i foredraget etter klassetrinn og alder.

Etter foredraget kan elevene gå på egenhånd i museet eller få en guidet tur gjennom utstillingene.

PRAKTISK INFORMASJON

Foredrag tilbys på tirsdag, onsdag og torsdag hver uke.

For skoleklasser gjelder følgende priser i 2014:

Inntil 30 elever + 2 lærere: Kun inngang kr 400, Foredrag kr 100 i tillegg

30-50 elever + 2 lærere: Kun inngang kr 500, Foredrag kr 100 i tillegg

For større grupper, ta kontakt for avtale om pris.

Eventuelle ekstra voksne betaler kr 50 per person (gruppepris) i følge med skoleklasser.

For grupper med mindre enn 15 elever vil det lønne seg å betale per person. Skoleelever kr 30 per person.

Voksne i grupper på inntil 30 personer betaler kr 1000 for inngang og foredrag. Det er mulig å bestille foredrag og omvisning utenfor ordinær åpningstid. Da gjelder egne priser. Ta gjerne kontakt med oss.

Foredrag må alltid bestilles på forhånd, og et skjema for bekreftelse må fylles ut og medbringes på besøksdagen. Eventuell avbestilling må skje senest 2 virkedager før avtaledato.

Dersom dere ønsker å få tilsendt faktura for inngang/ foredrag må gyldig rekvisisjon eller voucher medbringes på besøksdagen og leveres ved ankomst. Det er naturligvis også mulig å betale ved inngangen.

Henvendelser om bestilling av foredrag skal rettes til skole@kon-tiki.no

Dette gjelder også for grupper med voksne som ønsker foredrag.

VELKOMMEN TIL KON-TIKI MUSEET!