Om museet

Besøk Kon-Tiki Museet og opplev de unike fartøyene Thor Heyerdahl seilte på sine verdenskjente ekspedisjoner. Hovedutstillingene er spesielt tilrettelagt også for barna.

Om museet

Etter den verdensberømte og sensasjonelle Kon-Tiki ekspedisjonen i 1947, åpnet Kon-Tiki museet i Oslo. Alle ville se den primitive Kon-Tiki flåten bygget etter forhistoriske kunnskaper, og siden 1950 har nærmere 20 millioner mennesker besøkt museet. Kom til oss å ta del i Thor Heyerdahls berømte livsverk som preges av forskertrang, opponering mot de etablerte sannheter, miljøvern, arbeid for en fredeligere og mer bærekraftig verden, og en dyp respekt for urbefolkninger. Thor Heyerdahl var den standhaftige og fascinerende mannen som levde ut sine drømmer gjennom å utforske verden og leve vitenskapen.

Utstillingene i museet følges av gode tekster på mange språk og viser Thor Heyerdahls virke fra hans første reise til Fatu Hiva, til seilasene med Kon-Tiki, Ra, Ra II og Tigris, samt ekspedisjonene til Galàpagos, Påskeøya (Rapa Nui) og Tùcume i Peru.

Besøkende kan i tillegg se modeller av haier og fisk i en undervannsutstilling under Kon-Tiki flåten, vandre i en 30 meter lang replika av en hule fra Påskeøya, se bøkene i Heyerdahls personlige bibliotek og en utstilling om personen Thor Heyerdahl.

Kon-Tiki og Ra-utstillingene er spesielt tilrettelagt for barn, som kan følge historiene om krabben Johannes og apen Safi. For Tiki-interesserte finnes en mindre utstilling om Tiki pop-kultur, så vel som Tiki-relaterte varer i museumsbutikkens øvrige sortiment. Daglig kl. 12.00 vises den Oscar-belønnede dokumentarfilmen «Kon-Tiki» fra 1950 i museets kinosal.

Besøk

Kon-Tiki Museet ligger på Bygdøy i Oslo, og kan nås med buss 30 hele året, samt ferge til Bygdøynes i sommerhalvåret.

Åpningstider, mandag–søndag

November–februar 10:00–16:00
Mars–mai 10:00–17:00
Juni–august 09:30–18:00
September–oktober 10:00–17:00

Kon-Tiki Museet holder åpent alle dager, mandag til søndag, hele året.

“Du kan ikke kjøpe en billett til paradis. Paradis må du finne inne i deg selv.” – Thor Heyerdahl

Billetter

Voksne 120,–
Barn (6–15) 50,–
Familier (2+5) 240,–
Grupper (min. 10) 80,–
Seniorer 90,-
Studenter 50,–
Skolegrupper Gratis
Omvisning dagtid (maks 30) 500,–

Vi selger også fellesbilletter til Frammuseet og Norsk Maritimt Museum. Ved besøk til flere museer på Bygdøynes anbefaler vi å kjøpe samarbeidsbilletter. Disse kan kjøpes på alle museene og gir 10% rabatt.

Kon-Tiki Museet og Frammuseet

Voksen 220,–
Pensjonist 160,–
Student 90,–
Barn 90,–
Familiebillett 430,–

Kon-Tiki Museet og Norsk Maritimt Museum

Voksen 220,–
Pensjonist 160,–
Student 90,–
Barn 90,–
Familiebillett 430,–

Kon-Tiki Museet, Frammuseet og Norsk Maritimt Museum

Voksen 320,–
Pensjonist 240,–
Student 140,–
Barn 140,–
Familiebillett 650,–

Skolebesøk

I skoleåret er det gratis inngang for alle skoleklasser. Vi tilbyr omvisning for grupper opp til 30 elever om gangen, pris kr. 500. Send bestilling av omvisning med ønsket dato og klokkeslett, navn på skole, antall voksne og barn, klassetrinn, bakgrunn for besøket, kontaktperson og fakturaadresse hvis dere ikke har med rekvisisjon på besøksdagen.

Omvisning

Kon-Tiki museet tilbyr omvisning for grupper etter avtale. Bedrifter, organisasjoner eller andre grupper som ønsker å bestille omvisning i eller utenfor åpningstid, ta kontakt for booking og priser.

Reiseoperatører med grupper som besøker museet i ordinær åpningstid, som ønsker guidet omvisning bes kontakte Oslo Guideservice.

Familiedager som del av Europeisk miljøhovedstad 2019

Kon-Tiki Museet er stolte samarbeidspartnere med Norsk Maritimt Museum og vi lanserer sammen med Fram-museet vår flotte miljørebus på lørdag 16. februar som del av det offisielle programmet til miljøhovedstaden. 

Med tema Søppel gjennom 1000 år vil Norsk Maritimt Museum og Kon-Tiki Museet dele på å holde bidrag programmet. Følg våre Facebook-sider for mer informasjon. 

Arrangementer

Kon-Tiki Museet tilbyr skreddersydde tilstelninger for dere som ønsker et unikt arrangement. Historien om verdensberømte Thor Heyerdahl, Kon-Tiki og Ra II er interessant for mange bedrifter, organisasjoner, ambassader så vel som vennegjenger som ønsker et hyggelig treff i eksotiske omgivelser. Vi tilbyr meget gjerne omvisning for slike grupper på norsk eller engelsk i eller utenfor åpningstid, med eller uten bevertning. Velkommen til en uforglemmelig kveld! Kontakt oss for uforpliktende møte eller informasjon.

Møterom

Hva med å leie møterom og egen tiki-lounge for dagen, med en god lunsj og påfølgende omvisning? Kontakt oss for mer detaljer.

Styre

  • Ingjerd Hoëm, styreleder.
  • Professor, Sosialantropologisk institutt, UiO.
  • Cato Schiøtz
  • Partner, Advokatfirmaet Schjødt AS.
  • Mads Ravn
  • Forskningsleder, Vejle Museerne, Danmark.
  • Thor Heyerdahl
  • Familiens representant.
  • Magnus H. Brandsæter
  • Driftssjef, Kon-Tiki Museet.

Staff